IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителният сектор продължава да се свива

Строителната продукция през май намалява, като спадът се определя предимно от свиването на продукцията при гражданското и инженерно строителство

12:18 | 08.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Строителният сектор продължава да се свива

След като април показа известни признаци на стабилизиране, през май строителната продукция отново тръгна надолу, водена най-вече от свиващата се продукция при гражданското и инженерно строителство, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ).

На месечна база индексът на строителната продукция се е понижил с 4,2 на сто, като продукцията при гражданското/инженерно строителство регистрира спад от 5,6%, а при сградното е измерено намаление от 3,2%.

На годишна база индексът на строителната продукция се понижава с 10,8%, като продукцията при гражданското/инженерно строителство регистрира спад от 13,8%, а при сградното строителство – 8,5%.

Данните на националната статистика сочат, че издадените разрешителни за строеж на нови сгради намаляват. Тай като те се приемат за индикатор за бъдещата строителна активност, може да се очаква тя да остане слаба и стагнацията в сектора да продължи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още