IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъкът "колиба" отпада от догодина

Георги Кадиев даде заявка, че ще внесе предложение да отпадне налогът за имоти с оценка до 2 500 лева

12:58 | 28.06.13 г. 2
Данъкът "колиба" отпада от догодина

Депутатите скоростно приеха отпадането на т. нар. “данък колиба” от началото на следващата година, като приеха на на първо и второ четене промени в Закона за местните данъци и такси.

Налогът върху имотите с данъчна оценка до 1 680 лева беше въведен през 2010 г., след като преди това предишният парламент се отказа от въвеждането на т. нар. “данък лукс” за имоти с оценка над 300 хил. лева.

Депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев предложи да няма данък за имоти, чиято данъчна оценка е до 2 500 лева. Той обаче оттегли искането си с оглед на бързото гласуване на законопроекта, но изрази намерение да внесе нови поправки на закона.

По време на дебата Ахмед Башев от ДПС поиска да се уточни в законодателството какво представляват “полумасивните сгради”, които попадат в обхвата на данъка “колиба”, като подчерта, че на мястото на много паянтови сгради са били построени нови, включително цели селища.

Председателят на парламента Михаил Миков обаче прехвърли отговорността на общините, които трябва да променят данъчната оценка на тези имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 12 rate down comment 2
iivanoff
преди 11 години
За полагащите минуси:За тези които не разбират: Защо се "товарите" излишно?За тези които разбират: само пробвам лекичко с добро ;)) - после ще го сменя с друго!П.С. Коментара ми не е политически и е сериозно предложение към тези които разписват без да четат, предложенията на тези които искат да управляват по най-ефтиния и лесен начин!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 3
iivanoff
преди 11 години
Да махнат спешно противоконституционните промени в ЗОЗЗ !!! - "системно" предложени от Атака и приети при правителството на ГеРБ !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още