IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Симеон Сакскобургготски прави нов опит да си върне двореца "Кричим"

ВКС е допуснал за разглеждане жалба на Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок, с която двамата атакуват решение на същия съд от миналата година

16:51 | 04.06.13 г. 3
Симеон Сакскобургготски прави нов опит да си върне двореца "Кричим"

Тричленен състав на Върховният касационен съд (ВКС) ще реши дали да не възобнови делото за двореца „Кричим“, което Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок водеха срещу държавата за собствеността върху имота.

Върховният касационен съд е решил да допусне до разглеждане жалбата, която Сакскобургготски и сестра му попадоха наскоро, става ясно от решение, което е публикувано на сайта на съда.

Двамата атакуват решението на същата институция от миналата година, според което те не са собственици на двореца, построен с пари на интендантството в началото на миналия век.

Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза поискаха реституирането на 7 имота, като се позоваха на решение на Конституционния съд, с което през 1998 г. беше обявен за противоконституонен Законът за обявяване за държавна собственост на имотите на семействата на бившите царе Фердинанд и Борис и на техните наследници.

Дворецът "Кричим" е един от 17-те царски имота, национализирани през 1947 г., според БНР. На Симеон Сакскобургготски и Мария Луиза Хробог бяха възстановени шест от тях - дворците "Врана", "Царска Бистрица" и "Ситняково", както и две планински хижи в Рила и 16 хил. дка гора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 2
bgMan
преди 11 години
Не му ли стига на този комарджия и национален предател служещ на Русия?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
gaco
преди 11 години
Симеончо е еталон за лицемерие и наглост:http://vbox7.com/play:788e1658
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
ivancholak
преди 11 години
Ами той оня отгоре гледа.... Не случайно го наказа.... Няма по-тежко наказания баща да гледа неподвибния си син. На врага не го пожелавам...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още