IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителната продукция се върна към спад през март

Гражданското и инженерно строителство, на което се разчиташе да издърпа строителния сектор от кризата, продължава да тежи на бранша

12:43 | 09.05.13 г.
Строителната продукция се върна към спад през март

Гражданското и инженерно строителство, на което се разчиташе да издърпа строителния сектор от кризата, продължава да тежи на бранша и да го дърпа надолу, сочат актуалните данни на Националния статистически институт (НСИ).

След като отчете ръст в началото на годината, през март строителната продукция отново е засилила спада, като най-силен натиск върху нея са оказали пониженията при гражданското и инженерно строителство.

Общият индекс на строителната продукция през март се е понижил с 5,7% на годишна база, след като през февруари февруари регистрира ръст от 8 на сто. Най-голямо влияние върху понижението е оказал регистрираният годишен спад от 11,4% на строителната продукция при гражданското и инженерно строителство, докато при сградното строителство понижението е 1,3%.

На месечна база общият индекс на строителната продукция се е понижил с 1,3%, като при гражданското и инженерно строителство е отчетен спад от 3,2%, а строителната продукция при сградното строителство остава стабилна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още