IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът одобри МРРБ да подпомага финансово затруднени собственици при саниране

В началото на този месец безвъзмездната помощ за саниране с европейски пари беше увеличена на 75% от стойността на ремонтните дейности

14:53 | 30.04.13 г.
Кабинетът одобри МРРБ да подпомага финансово затруднени собственици при саниране

Правителството одобри чрез бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) да бъде предоставена допълнителна финансова помощ в подкрепа на собствениците в многофамилни жилищни сгради с одобрено заявление за интерес и изготвен индикативен бюджет за саниране с европейски средства, които нямат възможност да осигурят самоучастието си, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

В началото на този месец безвъзмездната помощ за саниране с европейски пари беше увеличена на 75% от стойността на ремонтните дейности. Собствениците на жилища трябва да осигурят 25%.

Домакинствата, които нямат възможност да осигурят тези пари, ще могат да кандидатстват пред специална комисия, назначена от строителния министър.

На помощ може да разчитат домакинствата с доход на член от семейството до 310 лева, които нямат допълнителни доходи. Изключение от посочения праг на дохода се допуска в случаи на самотни родители, на семейства, отглеждащи дете с трайни увреждания, или когато член от семейството е с трайно увреждане. Тогава месечният доход на член от семейството не трябва да надвишава 400 лева.

Средствата ще се предоставят въз основа на заявление-декларация по образец, която ще се подава пред министерството. Заявлението ще се разглежда от комисията в случаите, при които са изчерпани всички други възможности, включително и Фондът за жилищно кредитиране, който ще отпуска нисколихвени заеми на собствениците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още