IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МРРБ отдели 100 хил. лв. за санирането на жилищата на социално слаби домакинства

Ведомството ще отпуска 100% безвъзмездна помощ за собствениците на жилища в одобрени за саниране с европари сгради, които не могат да си осигурят самоучастие

13:25 | 17.04.13 г. 2
МРРБ отдели 100 хил. лв. за санирането на жилищата на социално слаби домакинства

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) предлага само да финансира санирането на жилищата на социално слаби домакинства, които не могат да си осигурят самоучастие, ако живеят в сграда, одобрена за обновяване в европейски пари.

След преструктуриране на бюджета за тази година ведомството е намерило 100 хил. лева, които да разпредели на социално слаби домакинства, живеещи в сгради, одобрени за обновяване с европейски средства, става ясно от проектопостановление, което е публикувано за обществено обсъждане на Портала за обществени консултации.

Предвижда се  специално назначена от регионалния министър комисия да проверява доходите на кандидастващите за 100% безвъзмездно финансиране домакинства.

Министерството предлага финансова помощ да се предоставя на собствениците на жилища с доход на член от семейството до 310 лева месечно, които нямат допълнителни доходи и не могат да получат кредит, включително и по линия на специалния фонд, от който се отпускат нисколихвени заеми за собствениците на жилища, които ще се санират с европейски пари.

Предлага се също така цялата сума, необходима за строителните дейности, да се предоставя на семейства и домакинства, член от които е с увреждане и поне 50 на сто неработоспособност, в случаите, когато доходът на едно лице е в размер до 400 лева.

Предвижда се 100% безвъзмездна помощ да могат да получат и самотни родители с доход на член от домакинството до 400 лева.

Собствениците, които искат да получат 100% безвъзмездна помощ за саниране с европрейски средства, ще кандидатстват за финансиране, а специална комисия ще проверява доходите има, като по служебен път ще изисква информация от осигурителния институт, данъчните служби, Агенцията по заетостта и други държавни и общински органи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
mick
преди 11 години
Значи собственик си на жилище за 50-100-200 хил. лева и в същото време се водиш социално-слаб. А тия дето нямат никаква собственост, но получават 1000 лева заплати се водят богати. Тая държава съвсем се побърка. Ще дълбаем дъно след дъно още много много време, докато има такива безумия. Беден богат носи.----http://mickideas.blogspot.com
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Батя
преди 11 години
Това някаква шега ли е?100 хил. лв.?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още