IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford представи новото поколение Galaxy

Новият миниван демонстрира технологии и функционални възможности

16:23 | 06.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ford</em></p>

Снимка: Ford

Ford показа по време на автосалона в Ню Йорк новото поколение на минивана си Galaxy. От официалната информация става ясно, че заедно с подобрените управляемост и пътно поведение моделът демонстрира и по-високи технологии и функционални възможности.

Новият Ford Galaxy е изграден на платформата на показания по-рано миниван S-Max, като приемствеността в дизайна между двата модела е очевидна. И въпреки че двата автомобила си приличат доста, основното качество на новия Galaxy отново е практичността.

Затова само с натискането на един бутон вторият и третият ред седалки образуват напълно равен под. Допълнителни две кресла също излизат само с една команда, като според представител на компанията преминаването от товарен към пътнически автомобил отнема секунди.

В сравнение с предишното поколение новият Galaxy демонстрира повече места за превозване на допълнителен багаж. Под пода на багажника е разположен скрит 20-литров отсек, а джобовете на вратите и нишите под седалките са по-големи. Настанените на последния ред пасажери разполагат с повече място за краката, с подлакътници и със собствена система за вентилация.

За подобрената управляемост на автомобила помага нов електрически усилвател на волана и интегрално алуминиево задно окачване. Подобна схема във Ford използваха за новите S-Max и Mondeo.

Новото Galaxy разполага с адаптивни амортисьори, предлагащи три режима – Comfort, Normal и Sport. Освен това задното окачване на минивана има система за поддържане на клирънса при по-голямо натоварване.

Клиентите на модела ще могат да избират между по-икономични и по-мощни двигатели. Най-високото ниво на оборудване се предлага с 2,0-литров битурбо дизелов мотор TDCI с мощност 210 к.с. и 450 Нм. Същият двигател, но с една турбина, е достъпен със 120, 150 и 180 к.с.

Гамата бензинови двигатели предлага 1,5-литров EcoBoоst, развиващ 150 к.с., както и с 2,0-литров агрегат  от същото семейство с 240 к.с.

Сред електронните асистенти са системи за следене на лентата на движение и на „мъртвите” зони, система за следене на състоянието на водача, автоматично превключване на светлините, система за предотвратяване на сблъсък и откриване на пешеходци, и др.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още