IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda разкри серийния HR-V

В Европа моделът излиза през лятото

12:55 | 19.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Honda</em></p>

Снимка: Honda

След като през есента в Париж видяхме концепцията Honda HR-V, днес японската компания разкри серийната версия на модела. Той ще бъде наличен на пазарите в Европа от началото на лятото.

Продуктовият вариант е почти аналогичен с прототипа от Париж, като ще предлага избор между два Евро6 двигателя. Бензиновият е 1.5 i-VTEC със 130 к.с., а дизеловият - 1.6 i-DTEC със 120 к.с. И двата мотора се оборудват стандартно с 6-степенна ръчна кутия, а като опция се предлага CVT. Към момента не се съобщава дали моделът ще има версия 4х4.

Компактният кросовър обещава да демонстрира една от най-просторните и функционални кабини в сегмента. Салонът разполага с "магическите" задни седалки, осигуряващи широк спектър от конфигурации, включително напълно прибиране в пода.

Освен това инженерите са използвали познатия от модела Jazz похват, поставяйки горивния резервоар под предните седалки. Всичко това позволява на мъника да предложи багажник с обем от 453 литра, като той може да бъде увеличен до 1026 литра при сгъването на задните седалки.

В оборудването на европейския HR-V е включена мултимедия с Android 4.0.4, която предлага 5- или 7-инчов дисплей. Сред технологиите за безопасност присъстват система за предупреждение при напускане на лентата на движение, система, която разпознава пътните знаци, автоматична спирачка при движение с ниска скорост и др.

Европейският вариант на Honda HR-V ще се появи пред публика в Женева, а продажбите ще стартират от началото на лятото.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още