IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Renault представи кросовъра Kadjar

Моделът използва платформата на Nissan Qashqai, излиза на пазара в началото на лятото

11:00 | 03.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Renault</em></p>

Снимка: Renault

Renault свали покривалото на своя най-нов кросовър, който носи името Kadjar. „Паркетникът“ е създаден по мотиви на по-малкия Captur, но технически се приближава максимално до един от бестселърите на пазара – Nissan Qashqai.

Официалната премиера на Kadjar ще се състои на автосалона в Женева през март. От Renault обясняват как е било избрано името на модела – quad означава задвижване на двата моста, agile – пъргав, а jaillir – внезапен. Тези три думи би трябвало да се трансформират в названието Kadjar.

И докато при избора на име французите са проявили фантазия, то техническата част на кросовъра е базирана на платформата CMF-C/D, на която е изграден и Nissan Qashqai. На дължина Kadjar превъзхожда своя събрат – 4450 мм срещу 4380 мм, докато всички други показатели – широчина (1840 мм), височина (1610 мм) и пътен просвет (180 мм), при двете машини са идентични.

Любопитното е, че в Renault не се притесняват от факта, че новият Kadjar ще се бори именно с Qashqai на световните пазари. Другите конкуренти, посочени от французите, са Mazda CX-5, Hyundai ix35 и Ford Kuga.

Засега от Renault не съобщават с какви агрегати ще бъде оборудван новият им кросовър, но е напълно логично те са бъдат заимствани от европейската версия на новото поколение на Qashqai. Това означава, че Kadjar ще разчита на бензинови 1.2-литров мотор със 115 к.с. и на 1.6-литров със 163 к.с. Дизеловите версии ще бъдат 1.5 dCi (110 к.с.) и 1.6 dCi (130 к.с.). Ще има модификации както с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела. А скоростните кутии са 6-степенна механична и автомат.

Производството на Kadjar ще бъде съсредоточено в завода на Renault в Паленсия, Испания. Продажбите стартират в началото на лятото.

Още снимки вижте в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още