IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SsangYong показа нов кросовър

Моделът Tivoli ще се конкурира с Nissan Juke и Renault Captur

15:25 | 14.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: SsangYong</em></p>

Снимка: SsangYong

Докато световните автомобилни марки показват най-новите си модели в Детройт, корейската компания SsangYong избра собствен терен, за да разкрие пред публика най-новия си кросовър – Tivoli. Той ще трябва да се пребори за клиенти с модели като Nissan Juke и Renault Captur.

След като SsangYong бе закупен от индийски концерн Mahindra&Mahindra, стартира работата по нова платформа, която дебютира именно с модела Tivoli. Той има дължина от 4200 мм, което е с 50 мм повече от тази на Juke. Машината е с окачване McPherson отпред и торсионна греда отзад. Обемът на багажника е 423 литра, което е с 30 литра повече от Captur.

На пазара в Корея Tivoli ще се предлага с атмосферен бензинов двигател с обем 1.6 литра и мощност 124 к.с. и 157 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 6-степенна механична, но е предвиден и 6-степенен автомат, производство на компания Aisin. На по-късен етап ще се появи и 1.6-литров дизел, чиито показатели засега остават тайна.

В оборудването на модела са включени мултимедия със 7-инчов сензорен дисплей, USB и HDMI-изходи, подгряване на предните седалки, датчици за паркиране, камера за заден ход, круз-контрол, автоматични челни светлини, 7 въздушни възглавници, включително еърбег, предпазващ коленете на водача.

Цените на модела с механична скоростна кутия стартират от 12 514 евро. За сравнение новото поколение на Juke е по-евтино, като в базовата си версия то струва 10 533 евро.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още