IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабриолетът на Alfa Romeo дебютира в Детройт

Моделът 4C Spider излиза на пазарите през лятото

13:04 | 13.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Alfa Romeo</em></p>

Снимка: Alfa Romeo

Като част от завръщането си на пазара в САЩ, италианската марка Alfa Romeo представи по време на автосалона в Детройт своя роудстър 4C Spider. Моделът представлява открита версия на купето 4C и ще бъде наличен на пазарите от началото на лятото.

Новият 4C Spider до голяма степен повтаря дизайна на купето. Уникални при него обаче са челните светлини, както и допълнителните отвори за въздух в задните калници. Моделът е оборудван с мек покрив, а като опция се предлага твърд такъв, изработен от карбон. Любопитна подробност и сериозно инженерно постижение е, че новият кабриолет е само с 10 кг. по-тежък от купето.

Новост при модела са също така предлаганата като опция изпускателна система Akrapovic, задните LED светлини, изборът от джанти с размер 17-19 инча, както и спирачните апарати, които могат да бъдат боядисани в сребристо, червено, жълто или черно.

Задвижването на оборудваната с карбонов монокок Alfa Romeo 4C Spider е поверено на познатия от купето 1.75-литров турбо-бензинов двигател с четири цилиндъра. Той генерира 240 к.с. и 350 Нм, като е куплиран с автоматична трансмисия, сменяща предавките за само 130 милисекунди.

Спринтът от място до 60 мили в час (97 км/час) отнема 4,1 сек., а максималната скорост на движение достига 160 мили в час (258 км/час).

Кабриолетът (тип тарга) Alfa Romeo 4C Spider ще бъде наличен на пазарите от началото на лятото. Цените ще бъдат съобщени малко преди това. Европейската премиера на модела най-вероятно ще се състои в Женева през март.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още