IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda представи петото поколение Legend

В САЩ моделът с три електромотора се продава под марката Acura RLX

11:04 | 11.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Honda</em></p>

Снимка: Honda

Компанията Honda официално представи петото поколение на седана Legend за пазара на Япония. Моделът представлява леко преработена версия на продаваната в САЩ Acura RLX.

В Япония новият Legend ще се предлага единствено като хибрид. Задвижващият агрегат е аналогичен с този на RLX Hybrid - Sport Hybrid SH-AWD с обща мощност 382 к.с. и 461 Нм максимален въртящ момент. В него влизат 3.5-литров V6 бензинов двигател, 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя и интегриран електромотор, комплект литиево-йонни батерии, както и още два електрически двигателя. Те са поставени на задната ос, като мощността им е по 27 кВт/ч и могат да работят независимо един от друг.

Силовият агрегат на новия Legend има 3 режима на работа - EV Drive, Hybrid Drive и Engine Drive. При първия моделът е само със задно предаване и се придвижва единствено на електричество. Във втория се включва и бензиновият мотор, докато в третия работи единствено той, като отговаря за задвижването на предните колела.

Електрониката сама избира оптималния режим, а електромоторите могат да изпълняват и ролята на генератори, като събират отделяната енергия. Според представители на Honda разходът на гориво при новия Legend е 5,9 л/100 км., а динамиката му може да бъде сравнена с тази на съвременен V8 мотор.

Седанът е получил и система за безопасност Sensing, която позволява да бъде избегнат сблъсък с излязъл неочаквано на платното пешеходец. Тя работи с помощта на камера на предното стъкло и сензори в решетката на радиатора. Щом технологията засече опасност от сблъсък с пешеходец, тя предупреждава водача със звуков сигнал. А при нужда започва сама да намалява скоростта на автомобила, за да предотврати инцидент.

Габаритите на Legend са дължина от 4982 мм, широчина 1890 мм и височина 1465 мм. Това показва, че моделът е пораснал в сравнение със своя предшественик. Същото се отнася и за междуосието, което вече е 2850 мм – с цели 51 мм от четвъртото поколение на модела.

В базовото оборудване на седана влизат светодиодни фарове, проекционен дисплей, кожен салон, аудиосистема Krell Industries с 14 говорителя, пулт за управление на мултимедийната система за возещите се на задните седалки пасажери, а също така и система за стабилизация.

Цените на петата генерация на Honda Legend стартират от 6,8 млн. йени (около 60 000 щатски долара).

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още