IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GM-АвтоВАЗ показа новия Chevrolet Niva

Моделът ще се предлага и във версия само с предно предаване и автоматична трансмисия

11:58 | 14.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки: GM-АвтоВАЗ</em></p>

Снимки: GM-АвтоВАЗ

Пресслужбата на съвместното предприятие GM-АвтоВАЗ разпространи първите снимки на концептуалната версия на Chevrolet Niva от ново поколение, чиято официална премиера ще се състои на предстоящото международно изложение в Москва.

Въпреки че на фотографиите прототипът е скрит в сумрак, може да се забележи неговата агресивна външност – както във формата на каросерията, така и в главните светлини. Засега е известно, че при представянето си пред публика всъдеходът ще бъде поставен на гуми с размер 235/70/16. Той ще разполага с всмукателна система тип ”шнорхел“, рейлинги на покрива, резервна гума, допълнителни фарове и допълнителна защита на двигателя и предния мост.

„Съвременният екстериор и интериор на концепта дават ясна представа за това как ще изглежда бъдещият Chevroelt Niva. Като се отдава дължимото на сегашното поколение на легендарния всъдеход, новият модел със своето допълнително оборудване ще покаже огромния всъдеходен потенциал на машината“, се казва в съобщението на GM-АвтоВАЗ.

От информацията става ясно, че модификацията ще се предлага с постоянно задвижване на четирите колела и механична скоростна кутия. Като опция обаче ще се предлагат само предно предаване и автоматична скоростна кутия. От компанията са направили проучване, което е показало, че подобни версии също ще се търсят на пазара.

В момента продължават тестовете на модела в Италия и Испания. Припомня се, че новата Niva ще се предлага с напълно нов бензинов двигател с мощност 135 к.с., който е разработен от алианса PSA Peugeot-Citroen, но ще се произвежда в завода в Толиати.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още