IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford представи новото поколение Edge

Моделът дели една и съща платформа с Mondeo

10:37 | 26.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ford </em></p>

Снимка: Ford

Компанията Ford представи официално второто поколение на кросовъра Edge. Премиерата на модела пред публика ще се състои на някое от големите изложения през есента, а продажбите в Северна Америка ще стартират в началото на 2015 г.

Новият Edge е изграден на глобалната платформа на Ford за автомобили със среден размер, на която е конструиран и Mondeo. Благодарение на това моделът е станал по-голям и по-просторен, като може да бъде оборудван с два или три реда седалки.

Дизайнът на автомобила е силно повлиян от концепцията със същото име, която Ford представи на изложението в Лос Анджелис през миналата година. Сравнен със своя предшественик новият модел е по-модерен и динамичен, а в салона са използвани материали с по-високо качество.

На пазара на Северна Америка Ford Edge ще се предлага с избор между предно или 4х4 задвижване. Гамата от двигатели е представена изцяло от бензинови предложения. Базовият двигател е 2.0-литров EcoBoost с четири цилиндъра и мощност 245 к.с., а по-мощното предложение - 2.7-литров V6 EcoBoost - доставя 300 к.с. Ще бъде наличен и познатият от предишното поколение на модела атмосферен V6 мотор с обем 3.5 литра. Трансмисията за моторите е 6-степенна автоматична.

Новият Edge ще се продава на над 100 пазара по света, но към момента не е ясно дали сред тях са и европейските. По-рано от компанията заявиха, че има вероятност моделът да се появи на Стария континент, тъй като тук подобни модели са много търсени.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още