IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

BMW представи второто поколение Х6

Моделът ще стъпи на пазарите в края на годината

22:22 | 06.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: BMW</em></p>

Снимка: BMW

След като в четвъртък се появиха първите снимки на второто поколение BMW Х6, ден по-късно германският производител представи автомобила официално. Той ще дебютира пред публика на изложението в Париж, а продажбите му ще стартират през декември тази година.

Както се окачваше, новото поколение на автомобила запазва пропорциите на предшественика, като демонстрира еволюционни промени в дизайна си. Те са повлияни от новото Х5, на което кросовърът с форма на купе е базиран. Салонът също е зает от новото поколение BMW X5, като малки разлики се откриват единствено в централната конзола, която при Х6 е получила допълнителни елементи, облечени в кожа.

Второто поколение BMW Х6 ще може да се оборудва с няколко допълнителни пакета, предлагащи различни визия и оборудване. Модификацията Design Pure Extravagance, например, поставя впечатляващи и висококачествени акценти както в екстериора, така и в интериора, а пакетът M Sport подчертава динамиката на машината, съобщават от BMW. Налични още при въвеждането на пазара ще бъдат и опциите на BMW Individual.

Що се отнася до базовото оборудване на новото поколение Х6, то е значително по-богато в сравнение с предишния модел. Без доплащане ще се предлагат биксенонови фарове, 19-инчови алуминиеви джанти, автоматично задвижване на задния капак и осемстепенна трансмисия Steptronic Sport с лостчета на волана, както и кожена тапицерия, двузонова автоматична климатична инсталация, автоматично затъмняващо се огледало за обратно виждане и пакетът за сигурност Driving Assistant на BMW ConnectedDrive.

От компанията не разкриват точните размери на модела, като уточняват единствено, че багажникът вече предлага обем от 580 литра (1 525 литра при сгъването на задната седалка), а общата маса на автомобила е редуцирана с около 40 кг.

При въвеждането си на пазара моделът ще предлага избор от три задвижващи агрегата - един бензинов и два дизелови. Те са модернизирани, като изискват с до 22% по-малко гориво, посочват от BMW.

Топ версията - X6 xDrive50i, се задвижва от V8 бензинов двигател с мощност 450 к.с. и 650 Нм въртящ момент. Двигателят позволява ускорение от място до 100 км/час за само 4.8 сек., а максималната скорост на движение достига 250 км/час. Средното потребление е 9.7л/100 км.

Дизеловите модели са BMW X6 xDrive30d - редови шестцилиндров дизелов двигател с 258 к.с. и 560 Нм, и BMW X6 M50d - редови шестцилиндров дизелов двигател с три турбокомпресора и 381 к.с. Първият се ускорява до 100 км/час за 6.7 сек., постига максимални 230 км/час и харчи средно по 6,0 л/100 км. Вторият изисква по само 6,6 литра гориво на 100 км. пробег и развива 100 км/час за 5,2 сек.

През пролетта на 2015 година гамата от модели ще бъде допълнена с BMW X6 xDrive35i (306 к.с.) и BMW X6 xDrive40d (313 к.с.). На по-късен етап ще се появи и М-версия с над 550 к.с.

Цените на второто поколение BMW Х6 ще бъдат обявени малко преди пазарната премиера, която ще се състои през декември тази година.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още