IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българи преобразиха още един Mercedes

Доработката на интериора на E55 AMG 4Matic е дело на Vilner

17:27 | 04.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация:&nbsp;Vilner&nbsp;</em></p>

Илюстрация: Vilner 

"В света, в който живеем, има много невъзможни неща. Едно от тях е разговор за премиум автомобили да мине без участието на Mercedes. Просто няма как!" Така българското ателие за тунинг Vilner анонсира своя най-нов проект.

Доработката му е базирана на един от най-често срещаните луксозни седани - E-Class W210, който обаче е превърнат в нещо наистина уникално. За база на проекта е използван спортния E55 AMG 4Matic, задвижван от V8 двигател. 

Българските майстори дори са дали име на колата - Affalterbach, тъй като тя е една от последните машини, сглобени и настроени на ръка в малката фабрика на AMG в Афалтербах (провинция Баден-Вюртемберг, югозападна Германия). След това производството на AMG се мести на поточните линии в многотиражните заводи на Mercedes-Benz. 

"Това е уникат, който не просто запазва своята Е55 AMG идентичност, но я развива, така както умен благородник -наследственото си имение", продължават специалистите и уточняват, че доработката им цели постигане на "ефект за усещане като в библиотеката, в която джентълмените се оттеглят на пура и питие след вечеря в замъка. Само че без книгите и без питието". 

Идеята е реализирана чрез разточителната употреба на комбинацията между различни нюанси на кафявото и богат набор от ексклузивни кожи. 

Типично в свой стил майсторите на Vilner са работили и върху дребните елементи от интериора. Оригиналният дървен фурнир, например, е заменен от карбонови апликации, които са лакирани в бледокафяво. Неизбежните пластмасови детайли от вътрешността на един автомобил, при Е55 AMG 4Matic на Vilner получават допълващ кафяв цвят, така че да се впишат успешно в премиум усещането на интериора.

Както винаги, най-неглижираните елементи в един модерен автомобил получават допълнително внимание в проектите на Vilner. Също като купето, багажникът на E55 AMG 4Matic получава изцяло нов кожен салон. Той продължава темата от интериора, като разполага и с ръчно изработена от същите материали пътническа чанта.

Що се отнася до задвижването, то не е променяно. Все пак Е55 AMG развива 100 км/час за по-малко от 6 секунди.

Още снимки вижте в Automedia.bg 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още