IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi представи обновения RS7 Sportback

Продажбите стартират през третото тримесечие първо в Германия, като цените започват от 113 хил. евро

13:07 | 03.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Audi</em></p>

Снимка: Audi

След като представи новите версии на A7 Sportback и S7 Sportback германският производител Audi разкри и най-мощната модификация на обновения модел – разчитащото на мощност от 560 к.с. RS7.

За разлика от своите събратя, чиято публична премиера е предвидена за автосалона в Москва през август, тази модификация се отличава по заострената решетка на радиатора с клетъчна структура, емблемата RS7 и написа quattro, видоизменените въздухозаборници и уникалните спортни елементи по екстериора. Те са изработени от матиран алуминий, черен гланц или карбон.

Каросерията на автомобила е получила няколко нови варианта на оцветяване. Освен в познатото червено обновеното Audi RS7 ще се предлага още в синьо (Sepang Blue), черно (Mythos Black), бяло (Glacier White) и сребристо (Floret Silver). В базовото оборудване са включени 20-цолови ковани джанти, но след доплащане клиентът може да избира и от 3 вида 21-цолови.

Най-забележимата промяна във външния вид на автомобила е появата на предлаганите като опция фарове, работещи на основата на технологията на матричните светодиоди. Досега те бяха известни от флагмана Audi A8/S8, а по-късно се появиха и на А7 и S7. За разлика от тях при топ-версията – RS7, те са затъмнени.

Вътрешността на автомобила също е модернизирана. Промени има в контролерите, управляващи климатичната система, както и в превключвателите, разположени на волана. Налична е и новата инфо-развлекателна система MMI с интерфейс MMI touch.

Под капака на Audi RS7, както и преди, се намира 4,0-литровият туин-турбо мотор TSI V8 с функция за деактивиране на част от цилиндрите, който работи съвместно с 8-степенен автомат tiptronic и система за задвижване на четирите колела quattro. Този двигател развива 560 к.с и 700 Нм, като позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди.

С наличието на опционалния пакет Dynamics package максималната скорост на автомобила достига 305 км/ч. Средният разход на модела е 9,5 л/100 км, а нивото на изхвърлени вредни емисии СО2 е 221 гр/км.

Продажбите на Audi RS7 ще стартират през третото тримесечие на 2014 г., като първо хот-хечът ще се предлага на пазара в Германия. Там цените започват от 113 300 евро.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още