IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спецификите на един специфичен автосалон

Изложението в Пекин няма много общи черти с големите европейски салони. Убедихме се сами

17:25 | 04.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Представянето на Haval H2 по време на изложението в Пекин, Снимка: <em>Investor</em></p>

Представянето на Haval H2 по време на изложението в Пекин, Снимка: Investor

Всички тези коли бяха впечатляващи и вълнуващи, но значението им за българския пазар, когато и ако бъдат качени на конвейера, е малко или много незначително. Имаше обаче един конкретен щанд на изложението в Пекин, който нямаше как да пропуснем. Разбира се, става въпрос за този на Great Wall, които изнесоха част от производството си в България. Най-голямата частна китайска компания използва салона, за да представи новия си бранд Haval, под който са обединени всички SUV модели на компанията. На щанда присъстваше произвежданият край Ловеч Great Wall H6, но по-интересна беше една премиера – на по-малкия и младежки Haval H2. В неофициални разговори с представители на компанията, стана ясно, че това е най-вероятният нов модел, който ще пристигне у нас и ще започне да се произвежда в завода край Ловеч.

Ако това се случи, можем да очакваме симпатичен модел с дължина на купето от 4335 мм, което чисто като размери ще го доближи до популярните на Стария континент модели Audi Q3, Opel Mokka, Dacia Duster, Nissan Qashqai и др. Haval H2 (ако наистина пристигне в България, той ще носи познатата тук емблема на Great Wall) е оборудван с 1.5-литров турбо бензинов двигател със 150 к.с. и 210 Нм в диапазона 2200-4500 об/мин. Моторът е комбиниран с 6-скоростна механична трансмисия, а задвижването може да е предно или двойно.

Свежият си дизайн H2 дължи на новия вицепрезидент на Great Wall и главен дизайнер на компанията Пиер Льоклерк, който е бивш дизайн директор на BMW M и е отговорен за екстериорния дизайн на последния X5. Бърз поглед във визитката му посочва, че Льоклерк е работил и за италианското дизайнерско студио Zagato, както и за Ford.

От Great Wall се надяват да провокират сериозно европейските вкусове с възможност за индивдуално изпълнение на екстериора. Китайците предлагат много цветови комбинации между основния цвят и този на покрива, предните колонки и страничните огледала.
 

Последна актуализация: 05:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още