IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спецификите на един специфичен автосалон

Изложението в Пекин няма много общи черти с големите европейски салони. Убедихме се сами

17:25 | 04.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Представянето на Haval H2 по време на изложението в Пекин, Снимка: <em>Investor</em></p>

Представянето на Haval H2 по време на изложението в Пекин, Снимка: Investor

Премиери

Колкото и лъскави коли да бяха представени в Пекин, европейските погледи бяха привлечени към не повече от десетина от тях. Дължим това на факта, че изложенията в Китай се концентрират върху огромния местен пазар, който има специални нужди и вкусове. И така, кои бяха петте най-горещи премиери според нас:

Bentley Hybrid Concept

Чисто новият хибриден концепт на Bentley заемаше централно място на щанда на британската компания в Пекин през тази година. С него Bentley показва за пръв път своето хибридно задвижване, което ще направи пазарния си дебют с предстоящия SUV модел на компанията, който очакваме през 2017 г. Системата позволява зареждане директно от контакта и обещава 25% по-нисък разход на гориво, както и 70% по-малко вредни емисии, изпускани в атмосферата. От компанията споделят, че хибридният джип ще може да измине до 80 км само на ток. Bentley Hybrid Concept има много медни акценти, които могат да се видят във фаровете, решетката, спирачните апарати и дребните детайли.

BMW Vision Future Luxury

Тук името казва всичко – визия за бъдещия флагман на компанията. Лошото е, че никой не казва дали става въпрос за следващото поколение на Серия 7 или за предвестник на изцяло новата Серия 9, за която се говори от известно време. С този прототип BMW показва последните си разработки в технологично отношение, както и най-луксозните материи, на които компанията е способна. Колата има силно издължено купе, четири врати, къси надвеси, нисък профил и специална боя – Liquid Platinum Bronze. В интериорно отношение BMW поема в нова посока с Vision Future Luxury, който има огромен дисплей на таблото и модерен, но функционален дизайн с изчистени линии. Акцентът пада върху иновативен head-up дисплей, който може да привлича вниманието на шофьора към сгради, пътни знаци или опасности, които му предстоят.

Mercedes Concept SUV

Изключително важен автомобил, с който Mercedes за пореден път иска да се противопостави на BMW. Concept SUV засега е просто прототип, но има амбициите да се превърне в сериен спортен кросоувър, който евентуално ще си съперничи с BMW X6. Концептът е базиран на платформата на Mercedes ML, има четири врати и елегантна линия на покрива, наподобяваща тази на Coupe автомобилите. Задвижването е двойно, точно както при BMW X6. Очакваме с нетърпение да видим какво ще излезе от всичко това.

Audi TT Allroad Concept

Третата германска премиум марка също присъства на изложението в Пекин, където представи абсурден, но интересен прототип. Става въпрос за автомобил, вдъхновен от спортното купе Audi TT, само че качен върху високо окачване, така че да предлага и по-добра проходимост. Концептуалният модел е оборудван с 2.0-литров TFSI двигател, произвеждащ 292 к.с. и 380 Нм максимален въртящ момент, който е комбиниран с два електромотора. Те са разположени съответно на предната и задната оси, като цялата система разполага с обща мощност от 408 к.с. и 650 Нм. В този концептуален модел дебютира новата технология на германците, наречена Audi Virtual Cockpit, която замества всички стандартни аналогови уреди с един голям 12.3-инчов TFT дисплей, който изобразява цялата нужна информация.

Volkswagen Golf R 400 Concept

Да видиш най-продаваният автомобил в Европа на изложение в Китай, е най-малкото необичайно. Разбира се, това е просто едно дизайнерско упражнение, което впоследствие стана ясно, че има потенциала да бъде произведено серийно. Ако такъв модел все пак излезе на пазара, това означава, че феновете на марката ще имат възможността да си купят най-мощният сериен Golf, произвеждан някога. Той има 2.0-литров турбо бензинов двигател, същият който компанията използва в стандартния Golf R, но с увеличена мощност до 395 к.с. и 458 Нм максимален въртящ момент.
 

Последна актуализация: 05:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още