IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Chevrolet разкри новия Corvette Z06

Американската икона разполага с нов двигател и е по-бърза от спортния флагман C6 ZR1

12:11 | 15.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Chevrolet </em></p>

Снимка: Chevrolet

Американската компания Chevrolet избра протичащото в момента автомобилно изложение в Детройт, за да представи новото поколение Corvette Z06. Моделът разполага с нов двигател и нова трансмисия. Предлага се и пакет Z07, който прави колата по-бърза от спортния флагман ZR1 от генерация C6.

Най-голямата новост при Corvette Z06 е задвижващата система. Тя е напълно нова и се състои от 6,2-литров V8 двигател LT4, който доставя "най-малко 625 к.с. и 861 Нм", сочи официалната информация за колата. Двигателят разполага със системи за директно впръскване на горивото и за деактивация на част от цилиндрите при по-слабо натоварване, като е оборудван с напълно нови интеркулер и суперчарджър.

Напълно нова е и предлаганата автоматична трансмисия. Тя има 8 степени и 4 режима на работа, като тежи с 4 кг. по-малко от 6-степенната автоматична трансмисия на стандартния Corvette. За любителите на ръчните скоростни кутии се предлага 7-степенна предавателна кутия.

Предлага се също така опционален пакет Z07 Performance Package, който включва редица аеродинамични елементи от карбон, гуми Michelin Pilot Super Sport Cup, олекотени джанти, карбон-керамична спирачна система Brembo и др. Доработките определено вършат работа, тъй като по време на тестове е станало ясно, че оборудваният с този пакет модел е по-бърз на писта от флагмана от старото поколение ZR1.

Новост при Corvette Z06 е и сваляемият покривен панел, който е изграден от карбон. Панелът увеличава структурната устойчивост на колата с цели 60%. Освен това моделът е получил по-широки калници, в които се побират джантите с размер 19 инча отпред и 20 инча отзад.

Chevrolet Corvette Z06 ще излезе на пазара в началото на 2015 година. Очаква се до няколко месеца да бъдат разкрити динамичните характеристики на колата. 

Bloomberg събра някои от най-добрите премиери. Вижте ги във видео файла. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:00 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още