IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Това е Lamborghini Huracan

Наследникът на Gallardo идва екипиран с мощен двигател, който отговаря на стандарта Евро6

11:00 | 20.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Lamborghini</em></p>

Снимка: Lamborghini

Първите снимки и информация за приемника на Lamborghini Gallardo – новата суперкола Huracan, се появиха в интернет. Моделът ще бъде напълно разкрит на 24 декември, а премиерата му пред публика ще се състои през март на изложението в Женева.

Досега се твърдеше, че наследникът на Gallardo ще носи името Cabrerra. Само преди няколко дни обаче се оказа, че компанията е избрала друго название за новия си модел – Huracan. То е в чест на бога на огъня и бурите на древните маи – Уракан.

Новото Lamborghini се задвижва от 5.2-литров V10 мотор, който генерира мощност от 610 к.с. при 8250 об/мин. и максимален въртящ момент от 560 Нм при 6500 об/мин. Той се предава към четирите колела посредством автоматична спортна трансмисия с два съединителя. Чрез бутон на волана могат да се избират три режима на шофиране - Strada, Sport и Corsa.

Според информацията на немското издание AutoBild, тази комбинация позволява на тежащата 1422 килограма спортна кола да ускорява от място до 100 км/час за само 3,2 сек. Спринтът от място до 200 км/час отнема 9,9 секунди, а максималната скорост на движение надвишава 300 км/час.

Новият V10 двигател покрива нормите на Евро6, като според информацията изисква 12,5 литра на бензин на 100 километров пробег.

В стандартното оборудване на Lamborghini Huracan LP 610-4, както е пълното име на модела, са включени карбон-керамични спирачки и 12,3-инчов TFT дисплей, който отговаря за инфо-развлекателната система в колата.

Всички снимки на Lamborghini Huracan LP 610-4 вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още