IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW преоблече X1 като Zinoro 1E

Това е напълно електрически SUV за пазара на Китай

14:31 | 22.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: BMW-Brilliance</p>

Снимка: BMW-Brilliance

Гледайки снимките на представения в Китай кросовър Zinoro 1E, вероятно ще решите, че дизайна му е откраднат от BMW X1. Да, подобни случаи не са рядкост, но точно този модел си е истинско BMW. Произведен е в сътрудничество с Brilliance Auto, има напълно електрическо задвижване и ще се предлага изключително на пазара в Китай.

Премиерата на Zinoro 1E се състоя на автомобилно изложение в Гуангжоу. Той е продукт на смесеното дружество BMW-Brilliance, чиято нова марка автомобили за китайския пазар се превежда като "обещание".

"Zinoro е нова премиум марка за Китай, споделиха от BMW по време на премиерата на модела. - С първия ни автомобил - Zinoro 1E, ние не целим огромни продажби. Той е ориентиран към бъдещето, като има задача да утвърди този бранд, както и да популяризира електрическите превозни средства в страната".

Сравнен с познатото BMW X1, китайският Zinoro 1E се различава най-вече по дизайна на екстериора. Предната му част е оборудвана с различни светлини, броня и решетка. Отзад ситуацията е аналогична, докато в салона виждаме почти същите прибори и дизайн.

Що се отнася до задвижването, при Zinoro 1E то най-вероятно е същото като на BMW i3. Предположението е базирано на факта, че мощността на двата модела е аналогична - 170 к.с. и 250 Нм. При китайския модел са използвани три литиево-йонни батерии, позиционирани съответно в коша на двигателя, в средата на шасито и под багажното отделение. Така обемът на багажника е редуциран до 306 литра.

Zinoro 1E има автономен пробег от 150 километра, може да развива максимални 130 км/час, а за пълното зареждане на батериите му са необходими 7.5 часа.

В стандартното оборудване присъстват навигационна система, климатроник, мултиволан, предни електрически седалки с подгряване, сензор за дъжд, система за следене налягането в гумите,  ESP, PSS и др.

Моделът на BMW-Brilliance ще стъпи на пазара в Китай през следващата година. Цените предстои да бъдат обявени.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:13 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още