IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan представи новия Qashqai

Японският кросоувър ще дебютира на пазара през януари

16:30 | 08.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Nissan</em></p>

Снимка: Nissan

Nissan разкри официално новия си кросоувър Qashqai. Както стана ясно от преварителните данни, моделът има по-луксозно и агресивно излъчване, осигурено от LED диоди във фаровете, по-остри линии на купето, заоблен преден капак и специфична форма на страничното остъкление.

Линията на покрива се спуска плавно надолу в задната си част, а на задния капак е монтиран спойлер. В предната решетка пък има активни аеродинамични елементи, които при дизеловите модели с механична трансмисия се затварят автоматично при скорост над 30 км/ч.
 
Интериорът също е значително подобрен. Материалите вътре са по-качествени, а дизайнът е оптимизиран. Забелязват се акценти от гланцирано черно и металик. Японците уверяват, че седалките са напълно нови и осигуряват повече комфорт и странична опора.

Багажникът е нараснал на размери, а новата мултимедийна система NissanConnect работи със 7-инчов сензорен дисплей и разполага с възможност за интернет връзка.
 
Предварителната информация за модела бе, че той ще се предлага с един бензинов и два дизелови агрегата. Оказа се, че моторите всъщност ще са четири: 
 
- 1.2 DIG-T със 115 к.с. и 190 Нм
- 1.6 DIG-T със 150 к.с. и 240 Нм
- 1.5 dCi със 110 к.с.
- 1.6 dCi със 130 к.с.
 
Стандартно Qashqai пристига с предно предаване и механична трансмисия, а срещу доплащане клиентите ще могат да поръчат Xtronic автоматик и ALL-Mode 4х4 система.
 
Второто поколение на Nissan Qashqai е иградено на базата на новата CMF платформа на Renaul-Nissan, която концернът се надява да използва в широка гама от модели. От инженерният екип на японците твърдят, че са подобрили окачването и са добавили ново електрическо усилване на волана, което обещава да предложи “по-естествено усещане зад волана.”

Всички снимки, както и промоционално видео можете да разгледате в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още