IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi ще прави своя версия на VW Up!

Моделът ще се появи заедно с всъдеходите Q6 и Q8

09:52 | 24.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Volkswagen e-Up. <em>Снимка: Volkswagen</em></p>

Volkswagen e-Up. Снимка: Volkswagen

Премиум-марката Audi ще инвестира сериозна сума в разширяване на моделната си гама, съобщи шефът на компанията Рупърт Штадлер пред агенция Reuters. И посочи двете направления, в които ще се инвестира - компактни и икономични модели, и големи спортни кросовъри.

Един от малките модели ще бъде напълно електрически градски автомобил, построен на базата на Volkswagen Up! В Audi са впечатлени от успехите на модела, върху който бяха изградени още Skoda Citigo и SEAT Mii, и смятат да инвестират в създаването на подобна машина.

За бъдещия автомобил на компанията от Инголщад се знае, че ще разчита на електромотор, даващ 114 к.с. и максимален въртящ момент от 270 Нм. С едно зареждане моделът ще може да измине 200 км. Той ще трябва да се появи най-късно до края на 2015 г.

Тогава трябва да бъдат напълно готови и двата нови спортни кросовъра на Audi. Те ще носят названията Q6 и Q8. С новите си три модела в компанията се надяват до 2020 г. да достигнат годишни продажби от 2.4 млн. автомобила. За сравнение двата големи конкурента на Audi - BMW и Mercedes-Benz, също си поставиха подобни цели - съответно 2.8 и 2.6 млн.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още