IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Honda показа нов спортен автомобил

Концепцията S660 има двигател с 660 куб. см. работен обем, като ще се появи на пазара през 2015 г.

15:02 | 23.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Honda</p>

Снимка: Honda

Японската автомобилна компания Honda показа малък спортен автомобил, който ще излезе на пазара през 2015 година. Колата се нарича S660 и ще бъде представена пред публика по време на изложението в Токио следващия месец.

Автомобилът е концепт, описван от производителите като "открит спортен автомобил с компактни размери". Той прилича на друг прототип на марката - EV-STER, но за разлика от него не залага на електрическо задвижване, а на конвенционален двигател. Агрегатът е с три цилиндъра и има обем от едва 660 куб. см. Оборудван е с турбо и 7-степенна CVT трансмисия, като генерира 64 к.с. Японците не уточняват каква е масата на S660, но запознати с проекта посочват, че тя е под 1 тон - около 900 кг.

Honda S660 ще се превърне в сериен модел още през 2015 година. За сега обаче плановете предвиждат двуместното кабрио да се продава само в Япония. Обмисля се и възможността да бъде създадена версия за експорт, която обаче ще разполага с по-голям двигател - вероятно 1.0-литров с турбо и мощност 100 к.с.

Повече подробности ще бъдат разкрити по време на автосалона в Токио. Там ще видим още продуктовата версия на Urban SUV и най-новата версия на възродения NSX.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още