IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lamborghini разкри Veneno Roadster

Ще бъдат произведени 9 бройки от откритата модификация

14:05 | 21.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Lamborghini</em></p>

Снимка: Lamborghini

Компанията Lamborghini официално представи откритата модификация на суперколата Veneno. Тя ще бъде произведена в серия от 9 екземпляра, като цената на всеки един от тях е 3,3 млн. евро.

Техническите характеристики на роудстъра ще бъдат идентични с тези на купето, което бе показано на изложението в Женева през март тази година. Откритото Veneno разчита на познатия 12-цилиндров двигател с обем 6,5 литра и мощност 750 к.с., който работи в комбинация със 7-степенна ISR скоростна кутия.

Динамичните характеристики на Veneno Roadster на се разкриват, но се знае, че купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди, а максималната му скорост достига 355 км/ч.

Версията купе бе произведена в 3 бройки, които бяха закупени на сляпо, преди колата да бъде показана. Двама от собствениците на автомобила са американци - Антуан Доминик, който е дилър на марката в Ню Йорк, и Крис Син - собственик на инвестиционна компания от Маями. Името на третия се пази в тайна. Неотдавна един от трите автомобила бе обявен за продан.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още