IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Opel модернизира Meriva

Компактният ван е получил нов дизелов мотор

12:30 | 10.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Opel</p>

Снимка: Opel

Световната премиера на обновения Opel Meriva е насрочена за изложението в Брюксел през януари, но компанията-производител разкри подробности за модела. Компактният ван е получил леко подобрена външност, нов дизелов двигател и усъвършенствана мултимедийна система.

Система IntelliLink, която ще се поставя на модела, разполага със 7-инчов монитор с висока яркост, който показва данните от навигационната сиситема и картина от камерата за заден ход. Освен това IntelliLink разполага с Bluetooth свързаност, позволявайки възможности както за разговор по телефона, така и за слушане на музика.

Що се касае до мотора, това е напълно нов алуминиев дизел CDTI с обем 1.6 литра, който развива 136 к.с. и 360 Нм въртящ момент. Той отговаря на еконорма Euro6 и харчи едва 4.4 л/100 км. Това е с 0.5 л по-малко от настоящия дизел с обем 1.7 литра. Ускорението 0-100 км/час също е подобрено - 9.1 секунди, вместо 9.9 секунди при сегашния вариант. Очаква се още през първото половина на 2014 г. Opel да покаже още няколко версии на същия агрегат.

Бензиновите агрегати също покриват Euro6, като при някои от тях ще се предлага и система LPG.

Във външния вид промените са в решетката на радиатора, преработените предни и задни фарове и хромираните елементи на предната броня. Освен това като опция се предлагат светодиодни фарове и 18-цолови джанти.

Дилърите на Opel в Европа ще започнат да приемат поръчки през ноември, а цените на модела ще станат ясни през януари.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още