IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият Cadillac Escalade излезе на сцената

Всъдеходът ще се предлага с 6.2 литров V8 мотор и трети ред седалки

11:13 | 09.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Cadillac</em></p>

Снимка: Cadillac

Компанията Cadillac представи официално четвъртото поколение на всъдехода Escalade. То ще се предлага в две версии, като производството ще стартира през 2014 г. в завода в Алингтън, САЩ.

Габаритите на модела отново шокират представите на европееца: дължината достига 5180 мм, широчина - 2004 мм, височина - 1899 мм, а разстоянието между двете оси - 2956 мм. Това обаче е малкият модел. При удължената версия на всъдехода, носеща инициалите ESV, дължината достига цели 5698 мм, а междуосието - 3302 мм. Височината е леко редуцирана до 1890 мм.

Новият Escalade е снабден със светодиодни предни и задни светлини. Най-високото ниво на оборудване ще получи и осветени дръжки на вратите. Новост са и активните механизми в решетката на радиатора, които се затварят при по-висока скорост, за да оптимизиран аеродинамиката. Предният капак и покривът пък са изградени от алуминий, като благодарение на това базовата версия на всъдехода тежи 2541 кг - цели 680 кг по-малко от тази на предшественика.

Новото поколение на модела разчита на 6.2-литров V8 бензинов двигател, чиято мощност е 420 к.с. и 623 Нм въртящ момент. Засега не се разкрива какви са динамичните характеристики и разхода на гориво на този агрегат. Знае се само, че той работи съвместно с 6-степенна скоростна кутия.

Както и при предишната генерация, Escalade ще се предлага със задно предаване или със задвижване на четирите колела. Втората модификация ще се продава на почти всички пазари. Моделът ще разчита на адаптивно окачване Magnetic Ride Control, 20-цолови джанти от лека сплав, а също така и на GPS-система против кражба.

В списъка със системи за безопасност при новия всъдеход влиза функция за автоматично спиране при опасност от сблъсък, която функционира както при движение напред, така и при заден ход. Освен това моделът разполага с функция за следене на лентата за движение, централна въздушна възглавница за водача и пътника до него, както и с адаптивен автопилот.

За първи път при Escalade в стандартното оборудване е включен мултимедиен комплекс CUE с 8-инчов дисплей. Тази система предлага възможност за свързване със смартфони и таблети. На екрана се показват както системите на самия автомобил, така и данните от мултимедийния комплекс.

Другата новост при модела са трите реда седалки. Вторият и третият ред разполагат с по три кресла, превръщайки Escalade в 8-местен модел.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още