IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen с три премиери във Франкфурт

На изложението ще бъде представен най-бързият Golf досега, както и най-екологичната версия на модела

18:41 | 23.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Volkswagen</em></p>

Снимка: Volkswagen

Volkswagen подготвя три премиери за предстоящото през септември изложение във Франкфурт, съобщиха от централата на компанията. Две от тях ще бъдат базирани на популярния хечбек Golf, докато третата засега остава мистерия.

Под прожекторите на автосалона ще бъде разкрит за първи път пред публика Golf R от последно поколение. Най-бързият Golf беше показан само преди няколко дни, като стана ясно, че е оборудван с 2.0-литров турбо мотор с мощност 300 к.с. Това му позволява да постига настина впечатляваща динамика за автомобил от този сегмент - ускорението 0 до 100 км/ч отнема само 4,9 секунди, а максималната скорост е 270 км/час.


Другата премиера на тема Volkswagen Golf е точно на обратния полюс. Става дума за най-екологичната версия на популярния модел - e-Golf. Тази версия се задвижва от електрически мотор с мощност 115 к.с. и 270 Нм въртящ момент. С едно зареждане на акумулатора e-Golf може да измине 175 км. Зареждането на батериите от електропреносната мрежа става за 5 часа, като има вариант и за бързо зареждане, което отнема 20 мин.

Третата премиера на щанда на Volkswagen засега остава мистерия. От компанията все пак разкриха, че основните акценти по време на изложението ще бъдат в областите електрическо задвижване, 4MOTION и WRC.

Очаквайте подробности в средата на септември, когато автосалон Франкфурт 2013 ще отвори врати. Щандът на марката ще представи общо 53 коли, като ще се простира на площ от почти 9 000 квадратни метра.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още