IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pagani Zonda слиза от сцената

Последната версия на колата – Revolucion, бе показана пред публика

08:58 | 07.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Pagani</p>

Снимка: Pagani

Pagani Zonda достигна до края на своя житейски път. Последната модификация на колата, носеща името Revolucion, бе официално показана пред публика. Това е най-екстремната версия на модела, която вече може да бъде поръчана. Проблемът е, че въпреки високата си цена - 2.2 млн. евро, 4 от общо 5-те бройки вече за закупени.

Автомобилът разполага с 6.0-литров V12 двигател от AMG, чиято мощност е 800 к.с., а въртящият момент достига 730 Нм. Тези характеристики може да не изглеждат потресаващо, но трябва да се отбележи, че машината тежи едва 1070 кг.

За сравнение версията Zonda R със същото тегло, но с мощност на мотора от 750 к.с., премина Северната дъга на „Нюрбургринг” за 6:47 минути. При нея ускорението от 0 до 100 км/ч става за 2.7 секунди, а максималната скорост е 350 км/ч. Какви са показателите на Revolucion, все още не е ясно.

Новата модификация разполага със стабилизираща система с 12 режима на работа. Спортната машина може да настройва спирачната си система в зависимост от стила на шофиране на човека зад волана. Модернизирана е спирачната система, която е същата като доставяната от Brembo на отборите във Формула 1.

Версията Zonda Revolucion се отличава от стандартната Zonda R и по аеродинамичния си пакет. При модела са се появили нови елементи в предната част и на капака на мотора. Купето е получило и активно задно крило (DRS), което е вдъхновено от болидите във Формула 1. Неговото положение може да се променя с помощта на копче на волана. Положението му се променя при достигане на съпротивление от 0.8 g, като скоростта трябва да бъде над 100 км/ч.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още