IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият Volkswagen Tiguan приема формата на купе

Кросовърът ще се появи през 2015 г. и ще се конкурира с Range Rover Evoque

15:15 | 19.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Volkswagen</p>

Снимка: Volkswagen

Новото поколение на Volkswagen Tiguan трябва да бъде готово през 2015 г., като ще претърпи доста промени както във външния вид, така и в интериора. Основната е, че кросовърът ще придобие формата на купе, но все пак ще разполага с 5 врати, съобщава изданието Аutomobile.

Машината ще бъде базирана на концептуалния Crossblue Coupe (на снимките), който ще бъде представен пред публика на започващото тези дни в Шанхай международно изложение.

Прототипът е снабден с V6 турбо двигател и два електромотора, чиято обща мощност ще е 415 к.с. Благодарение на това кросовърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди и изразходва средно по 3,0 л/100 км., сочи информацията.

Като габарити се очаква новият Tiguan да се приближи до сегашното поколение на „баткото” Touareg. Автомобилът ще се предлага с редица технически иновации и ще конкурира бестселъра на пазара Range Rover Evoque.

Между другото, германският производител вече показа хибридна версия на кросовъра Crossblue, която се очаква да присъства и при бъдещия Tiguan. Технологията разчита на комбинация от 2.0 литров дизелов мотор с мощност 190 к.с. и на два електромотора. Първият предава 54 к.с. на предната ос, а вторият – 114 к.с. на задната.

Показаният на изложението в Детройт прототип разполага със система за задвижване на четирите колела и автоматична трансмисия с двойно сцепление. От 0 до 100 км/ч хибридът ускорява за 7,5 секунди, а максималната му скорост е 205 км/ч.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още