IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Great Wall атакува нов сегмент

На изложението в Шанхай китайците ще покажат "паркетен" кросовър

15:40 | 18.04.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Haval H2 ще предлага различни цветови комбинации както за екстериора, така и за интериора. Снимка: autohome.com.cn </em></p>

Haval H2 ще предлага различни цветови комбинации както за екстериора, така и за интериора. Снимка: autohome.com.cn

Китайската компания Great Wall, която произвежда част от моделите си в завода край Ловеч съвместно с българската Litex Motors, е готова да атакува нов сегмент - този на така наречените "паркетни" кросовъри.

Първият опит в тази насока ще стане факт на започващото в събота (20 април) международно изложение в Шанхай. Там Great Wall ще покаже кросовъра Haval H2, който е серийна версия на концепта Great Wall Haval M3, чиято премиера се състоя преди 3 години на автосалона в Пекин.

Сериозно впечатление във външния вид на кросовъра правят огромната хромирана решетка на радиатора, челните светлини със светодиодни елементи и дифузьора с интегрираните в него две тръби на изпускателната система.

В интериора трябва да бъде отбелязана централната конзола с голям цветен дисплей, многофункционалния волан с 3 спици и дървените елементи от обзавеждането, които имат за цел да придават по-престижен вид на автомобила.

Haval H2 има дължина 4300 мм. и междуосие 2580 мм., като ще разчита на 1.5 литров бензинов мотор с 4 цилиндъра (GW4G15). Мощността на агрегата е 105 к.с., а максималният въртящ момент 138 Нм. Двигателят може да работи както с 5-степенна механична скоростна кутия, така и с безстепенна вариаторна трансмисия. Задвижването е към предните или към четирите колела.

Все още не е ясно дали Haval H2 ще се предлага и на други пазари, освен китайския. И съответно дали част от неговото производство ще бъде насочено към други страни и конкретно България. Ясна е обаче цената на кросовъра - $13 000.

Още снимки на Haval H2 вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
oskar
преди 11 години
Крадци, не крадци факт е, че безспорно напредват със страшна сила, не виждам голям проблем в това, че прилича на друг модел, то и за други марки важи същото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Balgarian35
преди 11 години
Браво swifter, аз хванах само приликата с Q5, но си 100% прав и за другите две работи. Големи крадци са тези китайци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
swifter
преди 11 години
Страхотен дизайн: фарове на Q5, маска на RAV4 и калници на ML. Copy-paste.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още