IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford показа новия EcoBoost

Двигателят е обем 1.5 литра и ще се предлага на новото Mondeo

16:44 | 15.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ford</em></p>

Снимка: Ford

Ford показа новия 1.5 литров двигател от семейството EcoBoost, който ще се предлага на новото поколение Mondeo. Автомобилът с този двигател ще дебютира пред публика на предстоящото международно изложение в Шанхай.

Засега компанията предпочита да запази подробности за новия си агрегат, но все пак се уточнява, че като показатели той ще бъде подобен на настоящия 1.6 литров EcoBoost мотор от същото семейство, който предлага мощност от 150 или 182 к.с. Очаква се и 1.5 литровият двигател да има подобни характеристики, но също така и да бъде по-икономичен, и по-екологичен.

Производството на агрегата ще стартира още до края на този месец в завода на Ford в Румъния. На първо време Mondeo с този двигател ще се продават само в Китай, но на по-късен етап той ще се появи и в САЩ, където моделът е познат като Fusion, а също така и в Европа.

От 2009 г., когато се появява първият EcoBoost (3.5 литра, V6), до сега Ford е продал повече от 600 000 автомобила с такъв мотор. През 2010 г. в гамата се появи двигател с обем 2.0 литра, а през 2011 – с 1.6 литра. През миналата година излезе и 1.0 литров EcoBoost, който спечели наградата за най-добър двигател на годината.

Oще за новото Mondeo вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още