IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ще изглежда бъдещият BMW X4?

Серийната версия на концептуалния кросовър ще излезе през 2014 г.

09:10 | 08.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Как ще изглежда бъдещият BMW X4?

Първите официални снимки на концептуалния кросовър BMW X4 бяха разпространени от германския производител. По-малкият „брат” на Х6 ще бъде показан официално на изложението в Шанхай по-късно този месец, а серийната му версия ще се появи догодина.

Всъщност X4 представлява версия купе с четири врати на базата на X3, тъй като двата модела са на една и съща платформа и използват еднакви двигатели - нещо като Х5 и Х6. Като дължина и междуосие (съответно 4648 и 2810 мм) двата автомобила са напълно еднакви, но се отличават по широчина (1915 / 1881 в полза на X4) и височина – там X4 е по-нисък (1622 / 1661 мм).

Новият модел. Той ще разчита на 2.0- и 3.0-литрови бензинови и дизелови мотори, които, както стана дума, са взаимствани от X3. На по-късен етап ще се появи M-версия, чийто агрегат ще бъде взаимстван от новото поколение на M3. Това е 3.0 литров бензинов двигател с мощност 450 к.с. и роботизирана скоростна кутия M-DCT с двойно сцепление.

При някои модели на BMW X4 базово ще бъде задното предаване, но като опция ще може да се поръча системата за задвижване на четирите колела на баварците – xDrive. Скоростните кутии са 6-степенна механична или 8-степенен автомат ZF.

Производството на новия X4 ще бъде съсредоточено в завода на BMW в американския град Спартенбърг, щат Северна Каролина. То ще стартира през 2015 г., като основният съперник на автомобила ще бъде бъдещият Porsche Macan.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още