Докато американците търсят перфектното вино за традиционното угощение за Деня на благодарността, експертите се усмихват, леко поклащат глава и казват: просто пийте онова, което ви харесва, пише Ройтерс.
При толкова много вкусове на масата за празника, включително пуйката, вината могат да бъдат комбинирани с боровинковия дресинг или дори с белите ружи върху сладките картофи, твърди консултантът по вината в United Airlines Дъг Фрост. "Аз съм голям фен на сухото розе, а днес има много предложения: от Италия, Испания и САЩ, разбира се".
Дженифър Симонети-Брайън споделя, че през последните десет години витае масовата нагласа, че най-добре с пуйката си отива пино ноар. Проблемът обаче, е че на пазара е трудно да се намери подобно вино с добро качество за по-малко от 20 долара. Затова тя предлага австралийското червено вино Blaufrankisch, което прилича на пино ноар и се продава под тази цена. Две от любимите ѝ са Weingut J. Heinrich Blaufrankisch и Nittnaus Blaufrankisch, които струват по 16 долара за бутилка.
Лиса Граник предпочита да консумира традиционната пуйка със зинфандел от Калифорния, особено от избата Turley Wine Cellars. Цените на Mead Ranch или Pesenti варират между 26 и 50 долара за бутилка.
Освен сухото розе, Фрост обича и германските ризлинги, особено Spatlese. Бутилка Joh. Hos. Prum струва около 30 долара. От червените вина експертът предпочита Beaujolais Crus или всяко друго червено вино от района на Рона, чиито цени са между 8 и 20 долара за бутилка.
За десерта Фрост препоръчва Vidal Blanc, което струва до 12 долара, или по-скъпо ледено вино за около 40 долара за половин бутилка, което се комбинира добре с тиквения пай.