IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът раздаде пари на министерствата преди оставката

Над 7 млн. лева отиват само във финансовото ведомство

13:03 | 23.07.14 г. 2
Кабинетът раздаде пари на министерствата преди оставката

Правителството одобри редица допълнителни разходи на последното си заседание, преди да подаде оставка. Очакванията са това да се случи днес или утре.

Министерският съвет одобри допълнителни 3 млн. лв. по бюджета на социалното министерство, с които ще се продължи заетостта на наетите безработни по Национална програма "Сигурност". Програмата осигурява заетост в дейности по опазване на обществения ред предимно в малки населени места.

Чрез бюджета на Министерството на образованието и науката се предоставя трансфер по бюджета на Българската академия на науките за 2014 година от 4 млн. лева. Парите ще се използват за изграждане на многофункционален компютърен комплекс, разположен в Института по информационни и комуникационни технологии на БАН.

Комплексът ще обслужва всички институти на Академията и основните университети в България и ще предоставя услуги на малки и средни предприятия, ИТ компании и софтуерни фирми.

Министерският съвет одобри допълнителни разходи и по бюджета на Министерството на финансите в размер на 7 365 000 лв. Средствата са за неотложни разходи за изпълнение на дейности на приходните агенции, свързани с повишаване на бюджетните приходи и за намаляване административната тежест за бизнеса, с цел изпълнение на приоритетите на правителството.

Кабинетът одобри и допълнителни разходи по бюджета на Националната разузнавателна служба в размер на 2 млн. лева. Средствата са за покриване на неотложни текущи разходи - обезпечаване на дейността на НРС и изплащане на дължими обезщетения при освобождаване от военна служба.

Одобрени са и допълнителни средства в размер на 1 млн. лева по бюджета на Министерство на земеделието и храните за закупуване на противоградови ракети във връзка с усложнената метеорологична обстановка в страната. На миналото си заседание правителството също отпусна за това допълнителни 1.2 млн. лв.

С друго свое постановление правителството одобри допълнителни разходи за 2014 г. в общ размер на 350 000 лева. По бюджета на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество се отпускат 300 000 лв. за ремонт и преустройство на предоставените за нуждите й работни помещения в Пловдив.

По бюджета на Комисията за защита от дискриминация пък се отпускат 50 000 лв. за финансиране на ремонтните дейности на предоставените за нуждите й работни помещения, част от административна сграда в София.

Още новини за България може да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Nikola666
преди 9 години
Гърмии, служба не остана...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
krasssen
преди 9 години
Сбогом и никога не се връщайте!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още