IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Губим над 800 млн. лева от Европа заради кабинета

Това са пари за селските райони, обяви лидерът на ГЕРБ

14:40 | 16.04.14 г. 4
Борисов: Губим над 800 млн. лева от Европа заради кабинета

Над 800 милиона лева европейски средства няма да влязат в България заради управлението на това правителство. Това са пари за селските райони, обяви в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му управляващите "брутално налагат корекции върху общините". Борисов посочи, че корекциите, наложени на кметове от ГЕРБ и от АБВ, надвишават 110 млн. лв. Така според Борисов на практика много български общини и фирми ще фалират.

Преди дни лидерът на БСП Сергей Станишев от своя страна упрекна ГЕРБ, че по време на тяхното управление "целият ресурс се струпваше в няколко града – София, Пловдив, Бургас, а всичко останало беше неглижирано по един много тежък начин". По думите на лидера на БСП предстои да бъде направен преглед на одобрените проекти в общините, защото тези пари са за балансирано регионално развитие.

В парламента Борисов коментира и заформящия се скандал с кражба на подписи на български граждани. По думите на бившия премиер това е показало, че има сериозно недомислие в Изборния кодекс.

Той посочи, че не може да каже кой краде подписи и кой има облага от това. „Очевидно на нас това не ни е нужно, защото имаме 70 000 членове. Само в апарата на партията сигурно са 2 500–3 000 души, които веднага с електронен подпис биха го удостоверили”, подчерта Борисов.

По думите му има много варианти, с които подобни действия могат да бъдат избегнати - с електронни подписки с ползване на електронен подпис, с предоставяне на списъци на членовете на партиите в ЦИК и други.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
Internet
преди 10 години
този *** няма умора, особено когато трябва да плещи постоянно дивотии и глупости
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 8
aldy
преди 10 години
Единственото вярно е, че лъже. Винаги и всякога. Кога повече, кога по-малко бомбастично. Навсякъде, където съм запознат с материята, Боко Умното го излавям да лъже на ангро, без капка притеснение и свян. Щом като се намират добичета да му вярват, че и да искат отново да ги яхне. Властването на Слънчо (не говоря за управление, защото държавата не е гангстерска банда) е най-големият резил и падение на нашето славно Отечество. Ето на този феномен простобългарски не мога да се начудя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 14
Stoqn_Trakiev
преди 10 години
Егати как лъже тоя човек. Не са 800 млн а няолко пъти в повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 9
misanthrope
преди 10 години
Присмяла се мутра на съсел. Честно, почвам да изпитвам носталгия по Лилов, Луканов, Петър Младенов, Костов, Стоян Ганев, Желю Желев, Филип Димитров, и др. Тия всичките в момента са някакви карикатури от Доньо Донев
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още