IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България е поискала 6 млн. евро от ЕС заради кризата с бежанците

Все още не е ясно каква сума ще получим, каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев

13:13 | 21.10.13 г. 5
България е поискала 6 млн. евро от ЕС заради кризата с бежанците
Последна актуализация: 21:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 12 rate down comment 0
albobo76
преди 10 години
"Закрила на бежанците в България се предоставя съгласно Закона за убежището и бежанците (ЗУБ), който до голяма степен възпроизвежда принципите на Конвенцията за статута на бежанците, приета на 28.07.1951 г. от Конференция на пълномощниците при ООН и ратифицирана на 22.04.1992 г. от българското Народно събрание (НС). Съгласно чл. 4, ал. 5 от ЗУБ (възпроизвеждащ чл. 31, т. 1 от Конвенцията), чужденец, който е влязъл незаконно в България, може да поиска закрила като бежанец, ако пристига направо от територия, където са били застрашени животът и свободата муи ако веднага след пристигането си се представи на компетентните органи, като посочи уважителни причини за своето незаконно влизане и пребиваване в страната. Към настоящия момент България не граничи със страна, която да застрашава живота или свободата на когото и да било, а Сирия доколкото е известно от географска гледна точка не граничи с България."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 6
bgMan
преди 10 години
Не си минават като на парад.Малко поизопачаваш нещата.Има конвенция за бежанците, и заради формулировки в нея като "закрила" и "защита" не можем да си затворим границата и да ги връщаме обратно в Турция. Хващаме ги до един и после ги возим да "гълъбарниците" построени от трудовите войски през 60-те.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 0
albobo76
преди 10 години
Уж модерна система, а си минават границата, като на парад. И защо издържаме десетки хиляди полицаи, като не могат да ги спрат? Или всички полицаи са в София, за да пазят правителството от народната любов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още