IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът очаква нови атаки

Отваря се златен шанс за диалог между партиите, коментира Росен Плевнелиев

13:35 | 20.07.13 г. 8
Президентът очаква нови атаки

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че очаква нови атаки срещу себе си. "Кампанията е факт, много добре се знае кой стои зад нея, усилията са синхронизирани и народът го вижда", коментира пред журналисти държавният глава.

Според него тази кампания преследва две основни цели - първата е той да бъде делегитимиран и неговата репутация да бъде принизена, а втората, която повече го притеснява, е докато се организира тази атака, да се отклони вниманието на обществеността и медиите от други важни процеси, които текат в държавата.

Според Росен Плевнелиев сега се случва същото, за което някога опозицията е заклейми вътрешния министър – четене на СРС-та от парламентарната трибуна.

"Като президент стоя зад доказателства и зад факти, които са плод на действията на компетентни институции, които си слагат подписите. Ще подкрепя всяко едно действие за разкриване на истината", отговори президентът на въпрос за скандалното тефтерче на Филип Златанов.

"Междувременно се чудя – какво сме научили от близкото минало, когато един министър на вътрешните работи, г-н Цветан Цветанов, разказваше СРС-та от хода на досъдебното производство от трибуната на Народното събрание? Не е ли същото това, което днес се случва? Каква е промяната, към която вървим? Днес, пак в хода на досъдебното производство, се тълкуват веществени доказателства", коментира той.

Росен Плевнелиев подчерта, че по тази причина ще се въздържи от политическите оценки. "Вярвам, че част от ниското доверие на гражданите към политическия елит на държавата е в това, че ние не си учим уроците, не се променяме", настоя президентът.

По думите му сега се отваря "златен шанс" за диалог между партиите и в следващите дни има всички шансове ГЕРБ да се върне в Народното събрание.

"За да се случи това, управляващите трябва да вкарат промените в Изборния кодекс в дневния ред на парламента", аргументира се той. Росен Плевнелиев бе категоричен, че няма никакви причини това да не се случи - парламентът да заработи нормално, опозицията да си бъде на мястото, а управляващите да работят.

Президентът настоя, че няма да коментира избора на новия председател на ДАНС Владимир Писанчев, но призова да му се даде шанс. Според държавния глава мегаструктурите в системата за сигурност винаги са произвеждали скандали.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 5 rate down comment 13
IQ96
преди 10 години
до 1,2,3 Интересно на включване ли ти плащат или на брой думи??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 26
Сините камъни
преди 10 години
Румка, само дето твоите приятелчета не оставиха държава, моето момче!И ти им помагаш! Как е тарифата, мнение, десетачка?Да, заяждам се, защото бива, бива, но чак пък толкова! Президентът ни разделил! Да, Бе! Той ме разделил от кого? Би ли пояснил! Ако е от М.Ш. да му пратя един отлежал коняк със шоколад!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 27
Сините камъни
преди 10 години
ПО-край тия избори, направо ми се чете нешо по-различно, а не смо форумни в стил Бареков мнения или още по-кофти, стил Мишо Шамара!Направо ме омерзиха тия хора! Няма ги по протестите, но по форумите са първи!Донесоха ми тракийските хроники, май ще се прехвърля на тях! А за президента, не виждам някаква разлика като цяло от предишните, всички са според случая.Но сега има много атаки, което не е добре. Защото е срещу държавата или което е останало от нея!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 29
bgMan
преди 10 години
Мишлето Роско Офшорката не може да стъпи и на малкия пръст по злоупотреби и кражби в сравнение с такива ваши доайени като Р. Овч., Георги Първанов, Ахмед Доган, Сергей Станишев, Емилия Масларова, Делянчо Добрев, Мая Манолова, Гриша Ганчев, Алексей Петров, Георги Гергов и прочее крадливи престъпни социалисти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 29 rate down comment 21
rumen221
преди 10 години
Морал и Етика...?!- Всяко нещо има ФОРМА И СЪДЪРЖАНИЕ...В.Сидеров зададе ясен въпрос:- Г-н Президент, какви са тия пари, които тъпчете в офшорки и защо возихте с правителствения самолет шефа на Дънди прешъс.1. СЪДЪРЖАНИЕТО - Въпроса е МОРАЛЕН и висшият моралист (по Конституция) задължително трябва да отговори - ТОВА МОРАЛНО!2. ФОРМАТА - Въпроса беше зададен НЕЕТИЧНО!Между форма и съдържание, МОРАЛ И ЕТИКА, по-важни са СЪДЪРЖАНИЕТО И МОРАЛАРоско-офшорката, ЧАКАМЕ ОТГОВОР!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 29 rate down comment 24
rumen221
преди 10 години
Мишлето - Роско-офшорката,Цвърка ли цвърка... Значи са го настъпили по опашлето... Докато гущера-варан (ГЕРБ) си откъсна една от опашките (И.Ф.), ще следва опашката Ц.Ц., после Б.Б...., то едно мишле не може...Роско-офшорката трябва да знае...- Когато четеш СРС за обикновен лекар, това е престъпление- Когато поднасяш писменни факти за най-грандиозното престъпление в българската политика, след убийствата на 09.Х.1944г., това е Прозрачност!- В противен случай ще е политическо преследване
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 28 rate down comment 24
rumen221
преди 10 години
Конституция - Чл. 98. Президентът: т.2. Отправя обръщения към народа и Народното събрание НО ТОЙ НИ РАЗДЕЛИ НИ НА ХУБАВИ И ГРОЗНИ И ОБЯВИ:- СНЕМАМ ДОВЕРИЕТО СИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО(само, че по къй член от К-ятя)- ВРЕМЕ Е РОСКА ОФШОРКАТА:Чл. 98. т.14. Да информира Народното събрание по основни въпроси в кръга на своите правомощия. И АКО НАРУШАНА К-ЯТА АУТЧл. 103. (1) Президентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции с ИЗКЛЮЧЕНИЕ на държавна измяна и НАРУШЕНИЕ НА К-та. .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още