IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Вторият вицепремиер ще отговаря за бизнес средата

Без да издава името на номинирания, лидерът на БСП каза, че това ще е силна кандидатурата

10:17 | 31.05.13 г. 6
Автор - снимка
Редактор
Станишев: Вторият вицепремиер ще отговаря за бизнес средата

Вторият вицепремиер в кабинета на Пламен Орешарски ще бъде силна кандидатура и знак към стопанската инициатива на хората. Идеята е да има вицепремиер, който да се занимава с цялостната бизнес среда и да отговаря и за административната реформа. Това каза в интервю за „Нова телевизия“ лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Знам кандидатурата на г-н Орешарски за втори вицепремиер...Той или тя ще отговаря и за административната реформа и ще се занимава с цялостната бизнес среда”, добави Станишев.

Той коментира, че посочената структура на кабинета „Орешарски“ е ясен знак за извеждане на преден план на върховенството на закона -  затова вицепремиер е правосъдният министър, каза червеният лидер.

При представянето на кабинета Пламен Орешарски обяви, че вторият вицепремиер ще бъде обявен до месец, след като въпросната личност приключи с настоящите си ангажименти.

Станишев сподели, че вече е разговарял с някои от министрите за завареното положение в държавата. "Министрите са в шок и казват, че ситуацията е по-зле, отколкото са очаквали", изтъкна лидерът на БСП.

Той напомни, че само за последния месец от работата на кабинета “Борисов”  са похарчени 300 млн. лв. "Това е безотговорно към държавата и хората", възмути се Станишев. Той напомни още, че до март месец дупката в бюджета е била 800 млн. лв. "Ситуацията в страната е трагична", каза още Станишев и добави - "4 години думата диалог и съгласие бяха заличени и заменени с думата "аз".

Според лидера на БСП ще е необходимо сериозно усилие да се навакса в събираемостта и да се преструктурират разходи.

Той коментира и появилата се информация в някои медии, че на 5-и юни ще бъде даден рестарт на проекта АЕЦ „Белене“.

"Трябва да се направи анализ, да се видят плюсовете и минусите", заяви лидерът на социалистите и подчерта, че на този етап не можем да очакваме толкова бързо решение за проекта.

По отношение на социалната политика на кабинета Станишев заяви, че има твърд ангажимент от страна на Пламен Орешарски. "Това залегна в предизборната кампания на БСП - да се увеличат средствата за отглеждане на дете до 2 години на 310 лева и това ще бъде направено", заяви Станишев.

"Хората трябва да почувстват, че отношението на държавата се променя и има значение как живеят те", заяви лидерът на БСП.

На въпрос за данъчната политика, председателят на БСП обяви, че при гледането на бюджета за следващата година ще се търси облекчаване на хората с ниски доходи и ще се търси нулева ставка за тях. Станишев обаче напомни, че Коалиция за България разполага с 84 мандата в парламента и няма как да не се съобразява с другите в Народното събрание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 0
mikewolf
преди 11 години
Откраднали депутатите на Атака, ли? Нищо не са крали. Просто депутатите на Атака са стока като всяка друга. Както показаха послените събития даже лидерът им е такава. И по обема на парите, които се въртят в тях среда - даже се оказаха евтина стока.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 0
Сините камъни
преди 11 години
В БСП няма ли кадри?Щото наемникът Орешарски чак в Германия отиде за кадри.И е много важно, да е от банковите среди, щото така по-лесно могат да се върнат парите от офшорките на Станишев и сие.Нали затова е цялата какафония!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 4
kalendar
преди 11 години
абе дата, нали твърдиш, че не си адвокат на ГЕРБ, та викам си да те питам...така краен ли беше като с манипулации ГЕРБ изораха на РЗС парламентарната група и откраднаха депутатите на Атака? Щото именно тия процеси в предишното НС в момента му ядат главата на ББ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 1
data
преди 11 години
Към кабинет дошъл с измами и манипулации няма как да има толеранс !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 8
jelenski
преди 11 години
Знаем, че кабинетът не просто няма да има 100 дни, няма да има и 100 минути толеранс, но за да се усети, че се върви в правилната посока е нужно да се прояви малко търпение. За първи път имаме програмно правителство, което предстои да представи план за действие месец по месец.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
stasi666
преди 11 години
Да не е Путин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още