IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орешарски поиска седмица, за да обяви управленската си програма

Оставям ви България в малко по-добро състояние, отколкото я заварих, каза при предаването на властта Марин Райков

15:13 | 29.05.13 г. 4
<p>
	<em>Новоизбраният премиер Пламен Орешарски прие символично властта от служебния министър-председател Марин Райков.</em> Снимка: БТА</p>

Новоизбраният премиер Пламен Орешарски прие символично властта от служебния министър-председател Марин Райков. Снимка: БТА

Новият министър-председател на България Пламен Орешарски поиска седмица-две толеранс преди да обяви пред обществеността управленската програма и конкретните действия, които ще предприеме неговият кабинет.

Задачата не е лека, важно е да се усети обръщане на тенденциите, каза Орешарски по време на официалната церемония по предаването и приемането на властта в Гранитната зала на Министерския съвет, съобщава агенция “Фокус”. 

„Сигурно няма да успеем да станем богати, проспериращи, но задачата като минимум е в края на мандата всички български граждани да имат повече надежди, че пътят е прав, че могат да разчитат на своята предприемчивост, и че работейки за собственото си благоденствие, ще допринасят за благоденствието на цялото общество“, посочи той.

Служебният премиер Марин Райков благодари на всички от своя екип и посочи, че оставя България в малко по-добро състояние, отколкото я е заварил.

„Аз ви оставям България в малко по-добро състояние, отколкото я заварих, каза Райков. Бюджетният дефицит намаля с 446 милиона лева. Фискалният резерв беше увеличен с 1,5 млрд. лева“, каза още Марин Райков.

Сигурен съм, че ще оправдаете очакванията. Желая ви да постигнете максимален консенсус по основните приоритети, каза Марин Райков. "Желая ви на добър път", завърши той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 38 rate down comment 8
Сините камъни
преди 11 години
Сидеров на два пъти стана *** на БСП и на ДПС и олигарсите зад тях, само за един ден.Първо, даде кворум!!!! Добре, нека има движение!Второ, колко човека от Атака гласуваха за или против правителството?Отново само един срещу, защото, ако цялата Атака гласува против, ето ти 120 на 120 и пак няма правителство!Та, Сидеров за един ден, стана двоен предател на избирателите си. Две в едно, това е Сидеров!Да е жив и здрав и да си пие хаповете, нищо друго не му остава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 38 rate down comment 8
STRAHO
преди 11 години
"Орешарски поиска седмица, за да обяви управленската си програма" Ми, човека трябва да изчака да му спуснат спонсорите споразумението помежду им! На кой какво къде и по колко ;)! После ще сглоби нещо като програма ...ама без конкретни ангажименти! Тайнствения план "Орешарски" беше предизборен кьорфишек ..като номера с бюлетините. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 38 rate down comment 8
KostadinovK
преди 11 години
Искаме дела, не думи:- приоритет да програма за увеличаване на раждаемоста ( без народ - всико друго губи смисъл)- промяна в социалната политика: детски за всички деца до третото(включително)- безработните след първия месец да полагат 4ч. труд в полза на обществото ( помощ за стари хора и болни, чистачи, ремонт на детски площадки и т.н.) Иначе се омързеливя народа.- социани помощи - само срещу труд (не да се подпират на метлата) - пълна прозрачност на общественните поръчки- прозрачнст в управленито- общественно обсъждане на всички предстоящи закони и промени. Предварително публикуване в интернет, дискутиране, първо четене, второ четенте)- промяна в образованието- стимулиране на производството и земеделието ( една стока която може се произвежда тук, не трябва да се внася)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 53 rate down comment 9
mathematician
преди 11 години
А преди онова дето му викахте планът "Орешарски" и го представихте какво беше?Смешници пълни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още