IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марин Райков към партиите: Не горете мостовете помежду си

Премиерът е доволен от изборите, отрече обвиненията за манипулации на служебното правителство

15:03 | 13.05.13 г. 7
Марин Райков към партиите: Не горете мостовете помежду си

Премиерът Марин Райков призова политическите сили да не горят мостовете помежду си, защото дължат на българския народ сформиране на работещо правителство. ”Държавата не може да се управлява с омраза, който сее омраза и хаос, ще пожъне ненавист и възмездие”, заяви Райков на първата си пресконференция след изборите.

Служебният премиер препоръча на партиите в бъдещото Народно събрание смирение и отговорност „пред лицето на социалните страдания на българския народ, който очаква толкова много от тях.“ Райков напомни, че в новия парламент ще влязат политически партии, които са били парламентарно представени. “Сред тях няма морално девствени”, заяви той.

”Това правителство не е правителство на определена политическа сила, то не е версия на правителственото управление отпреди. Нито аз, нито който и да е от моите министри не е отправил нито една нападка срещу нито една политическа сила в тази страна”, каза още Райков, който беше категоричен, че със своите решения правителството не е дало предимство на нито една политическа сила в рамките на предизборната кампания и не е отговаряло на нападки.

Премиерът отхвърли обвинения, че в деня на вота е имало манипулации от страна на служебното правителство. Той призова политическите партии да не продължават кампанията след изборите. “Дадохте обещания на хората, сега ги изпълнете”, призова премиерът политиците.

Райков апелира още от партиите да мислят не за това, което ще кажат днес срещу служебното правителство, а какво ще кажат на хората след три или шест месеца.

”Ако бъде сформирано правителство, което е лабилно и нестабилно, което се отдаде на социална демагогия и постави под въпрос финансовата стабилност на страната в името на оцеляването на един или друг политически лидер, това ще потопи страната”, предупреди премиерът. Райков призова да бъдат опровергани подозренията за реваншизъм и предстоящ хаос.

Той декларира, че до сформирането на ново правителство служебният кабинет ще продължи да изпълнява своите задължения до последния ден и ще продължи да бъде „на равно отстояние“ от политическите сили. “България е на всички българи, без значение каква е тяхната партийна принадлежност, без значение как са гласували вчера”, каза Райков, като благодари на упражнилите правото си на вот. По думите му целта да бъде демотивиран вотът “не успя или поне не успя напълно”.

“Изборният ден премина и приключи успешно и спокойно що се касае до създадената от мен организация. Това се случи въпреки цялата кампания срещу тези избори и срещу действията на служебното правителство”, коментира премиерът. По думите му около 50 % участие на тези избори ясно говорят, че българските избиратели не са се поддали на манипулации.

Премиерът посочи, че тиражирането на апокалиптични сценарии е имало за цел българите да не гласуват, което не се е случило.

Райков напомни, че кабинетът му пое управлението на страната, “което политическите партии отказаха да поемат в тежък момент и всеки един от министрите е влязъл в него без политически дневен ред, без материални и или други амбиции”.

“Ние успокоихме социалната атмосфера, ние запазихме фискалната стабилност, ние увеличихме помощите за саниране до 75 %, ние обещахме и осветлихме близо 200 договора в енергетиката”, изреди той. “Служебното правителство и участниците в него не са политически опоненти на нито една политическа сила. Излишно е който и да е да се упражнява върху служебното правителство”, заяви Райков.

Още новини за изборния процес четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
data
преди 11 години
абсолютно , само цената обърка - 100 лв надник крадени гербаджииски пари :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
Internet
преди 11 години
Ти си ГЕРБ-джиски наемен драскач тук за 50 лв надник крадени гербаджииски пари
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
Internet
преди 11 години
А задникът от Банкя нали ни съобщи официално , с донос до прокурора, че Станишев си купил поста в ПЕС, а *** гербаджиискиКакво ще кажеш, а
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
data
преди 11 години
Е той Станишко направи всичко за да ги изгори - с една единствена цел : да си спаси ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Добри думи на г-н Райков. Лошото е, че нов бардак със стари компаньонки не става... Аз нещо хич не съм навит да ме управляват хидроинженери например...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
georgi.benevolenet
преди 11 години
Цялото правитество и БНБ са подслушвани с контрол на съзнанието на мрежата на Мтел с подкрепата на ЕК и ЕЦБ. Калин Христов, Мариела Ненова, Андрей Василев, Росен Розенов, Григор Стоевски, Кристина Карагьозова, Цветан Цалински ограбиха икономиката, а вие (или капитала зад банките в картел) го направихте финансов министър. Калин е с контрол на съзнанието с имплант и връзка с мрежата на Мтел, нещо нормално за съвременните технологии и обслужва интереси. Същто важи и за посочените по-горе - явно като направиш балон, този с печалбите те взима на работа да получиш дял! Като работех в БНБ за малко, след като на някой в ЦЕУ на Сорос ни преподаваха как се организира криза и картели, те се опитаха да ме накиснат за кредитната експанзия за надуване на балон на фондовата борса и жилищния пазар довели до съответно спад от 20 млрд + 10ки млрд+10 млрд лоши кредити. Най-гупавото, е че ги оставате на длъжност и ще продилжават да ви мамят. Не е важно, че са квалифицирани, важно е че са корумпирани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още