IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Волен Сидеров: Няма как „Атака“ да подкрепи ГЕРБ

Искаме резки промени, ако не се направи, ще има нови протести и нови избори, коментира лидерът на "Атака"

21:58 | 12.05.13 г.
Волен Сидеров: Няма как „Атака“ да подкрепи ГЕРБ

Няма как „Атака“ да подкрепи ГЕРБ, коментира лидерът на „Атака“ Волен Сидеров след края на изборния ден.

„Не може някой, който те е излъгал, измамил и извършил куп подлости срещу парламентарната група на „Атака“ и заявява антибългарска политика, да получи подкрепа“, изтъкна лидерът на националистите.

"Чул съм само обещания за продължаване на колониализма в България. Искаме резки промени, ако не се направи, ще има нови протести и нови избори", прогнозира Сидеров.  Той изрази задоволство, че „нашето принципно поведение през годините беше оценено от хората“.

„Тези, които се опитваха да откъснат вот от „Атака“, всъщност дадоха предимство на ДПС. Ако не беше този откъснат вот, щяхме да сме трета сила. Тези, които плюеха „Атака“, постигнаха това ДПС да е на трето място“, посочи Сидеров.

„Повишаване на доходите, излизане от колониалното робство – това са стъпките, които следващото правителство трябва да предприеме. Ние сме остенът, който ще ръчка следващото управление, каквото и който да го представлява“, заяви Сидеров.

„Възможни са избори, ако не се направят необходимите промени, за промяна на порочната здравна система, за връщане на печелившите сектори, които са в чужди ръце, всичко това, ако не се промени възможно най-бързо, ако не се видят стъпки в тази посока, хората отново ще са недоволни. Ако сметките за ток не започнат да се променят, хората отново ще могат да искат оставки“, посочи лидерът на „Атака“.

„След като имаме съставен парламент, ще седнем да говорим. Исканията ще са принципни и ясни“, допълни той. 

„Имаме готовност да преговаряме. Ако някой поиска, съгласи се, поеме този ангажимент, има тази решителност да направи нещата, които са необходими за България, разбира се, че трябва да получи нашата подкрепа“, каза още Волен Сидеров.

Още за изборния ден четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още