IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кандидат-депутати отхвърлиха възможността за коалиция между ГЕРБ и БСП

Владислав Горанов от ГЕРБ и Жельо Бойчев от БСП подчертаха, че двете политически сили имат "ценностни" и "концептуални" различия

19:53 | 17.04.13 г. 9
Кандидат-депутати отхвърлиха възможността за коалиция между ГЕРБ и БСП

Кандидат-депутатите от ГЕРБ и БСП Владислав Горанов и Жельо Бойчев отхвърлиха възможността за коалиция между двете партии. В предаването “Лице в лице” на bTV Бойчев посочи, че левицата “има ценностни различия” с ГЕРБ, тъй като партията защитавала корпоративни интереси. Горанов, който беше зам.-министър на финансите в кабинета Борисов, изтъкна същия мотив – “концептуални различия”.

Бойчев изрази надежда, че евентуален кабинет на БСП ще бъде подкрепен от останалите партии, които ще влязат в следващия парламент. Той посочи, че левицата не желае да се връща към модела “тройна коалиция” и затова е предложила съставянето на програмен кабинет с ясни приоритети.

Същевременно Горанов подчерта, че “тип гръцки коалиции се правят, когато държавата се разпада”. “Докато имаме концептуални различия, няма да се коалираме”, коментира той.

Двамата проведоха дебат за състоянието на икономиката и възможностите за по-силен икономически растеж  следващите години. Владислав Горанов посочи, че икономиката е силно зависима от случващото се по света.

Във връзка с коригираната от Министерството на финансите, в което той работеше доскоро, икономическа прогноза той коментира, че “такива минимални отклонения са нормални”, както и че “всяка прогноза има определена доза условност”, като подчерта, че старата прогноза за растежа е правена преди ескалацията на кризата в Кипър.

Горанов посочи още, че БНБ, от която дойде служебният финансов министър Калин Христов, винаги е имала “по-консервативни прогнози за растежа”. “За нас е важно приходите да се изпълняват и икономиката да върви нормално. По-големият растеж е нещо положително, но в момент, в който Европа се тресе, постигането на някакъв растеж е нещо положително”, каза той.

Същевременно Жельо Бойчев обвини ГЕРБ, че са пречупили малкия и средния бизнес и са превърнали държавата в инструмент на “комантно-административен капитализъм”, а не в предвидим партньор, какъвто тя трябва да бъде и какъвто левицата обещава, че ще я направи, ако спечели изборите.

Бойчев предупреди също така, че опонентите му заявяват, че ще теглят заем, за да финансират дефицита. Горанов отговори, че вероятно ще трябва да се емитира нов дълг през следващия мандат, тъй като ще трябва да се погасяват падежиращи дългове. “Това е нормална емисионна политика”, каза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 0
MVA123
преди 11 години
Интересно ти за какво си гласувал. За кого е ясно. Кой те упълномощи да говориш от името на хората, които никога не са гладували от БСП и защо мислиш, че са останали без мозък. Що се отнася за страшно и просто, крайно време е да разберете, че хората отдавна не са прости и не се плашат вече от Вас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 1
jelenski
преди 11 години
Със статистическа грешка между 3 и 4% три седмици преди изборите, бих казал, че ГЕРБ направиха така, че дори хора, които никога не са гласували за БСП сега да го направят. Защото няма нищо по страшно от прости, нагли и неграмотни управляващи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 2
Tony
преди 11 години
Хващам се на бас, че БСП и Герб ще уравляват заедно!Може да не е явно, но ще управляват заедно! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 0
MVA123
преди 11 години
о национално предателство. Когато българските граждани с турски произход намерят своето място извън крайната етническа конфронтация, тогава, ще бъдат приети от обществото. То е доказало, че е толерантно. Управляващите тази партия са като насмукали се ***. Младите от техните среди трябва да ги изритат или да си направят нова формация, като част от политическата палитра. Кунева е пародия и платформа на изританите неудачници с партийна поръчка от страна на БСП. Тя не бива да бъде допускана до прага на портата, на ничия партия. Тя е враг и вирус, който трябва да се унищожава, защото е една голяма ентропия за публиката, но е твърде опасна, защото е деструктивна и деградивна. Нямаме време за това. Деленето на обществото ни е котва за всички ни. Трудно, ще се намери общ език, но трябва. Във всяка партия има и умни хора, които мислят за България, а не за Русия не за САЩ или други донори и ментори. Стамболов и само той.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 2
MVA123
преди 11 години
Коалиция между ГЕРБ и БСП е невъзможна на пръв поглед, но само на пръв поглед. БСП е мъртвец след нови 4 години управление на ГЕРБ. Окончателно, ще бъдат отрязани комунистическите бизнесмени от държавната софра. Това го разибират всички от тази партия. Това и причината за изострената агресивност в последните 6 осем месеца. Просто останаха гладни, няма от къде да крадат, започнаха да обвиняват другите за нещата, които самите те правят. Не може да не се признае, че повечето от нашите баби и дядовци ги подкрепят, подкрепят ги и техните синове и внуци, просто не може да не се съобрази обществото с това. Ако имат малко останал им мозък, първи ще припкат за коалиция с ГЕРБ. Проблемът на тази партия е в нейните лидери. Всичките са КГБ възпитаниции и сталинки ***. Това са хора от средните векове. Крайно време е младите да изритат запечените ***. Що се отнася до ГЕРБ, може и да им се наложи да мислят в тази посока и да не правят крайни изказвания. С турската партия коалиция би бил
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
bgMan
преди 11 години
БСП = България Се ПродаваНикога повече БСП на власт! Никога!Долу българските псевдосоциалисти и национални предатели служещи на Русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
albobo76
преди 11 години
Коронният номер на ГЕРБ - пирует на 180 градуса - вече ни е добре познат. Няма да е изненада за никой, с интелект на 6 годишен и по-висок, ако го видим отново след изборите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
jelenski
преди 11 години
Ами Герб доказаха, че ако не са престъпници, са милиционери или пък с калинчести особености! Никога повече ГЕРБ на власт! ДОЛУ ГЕРБ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
bgMan
преди 11 години
Надявам се накрая това да се окаже истина а да не е било само предположение или лично мнение на посочените депутати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още