IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво мислят политиците за служебното правителство?*

От "Синята коалиция" одобряват избора на Плевнелиев, БСП ще съди за кабинета по действията му, а от "Атака" подозират, че Райков работи за чужди интереси

18:02 | 12.03.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Какво мислят политиците за служебното правителство?*

Сергей Станишев: Ще съдим служебния кабинет по неговите действия

Прави впечатление, че служебният кабинет се обявява в последния възможен срок, коментира председателят на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев на специална пресконференция. Г-н Плевнелиев обяви структурата на кабинета и помоли - да не бъде съден и да бъде оставен да си свърши работата. Това няма как да се случи. Ще съдим служебния кабинет по неговите действия, заяви "червеният" лидер.

Основните приоритети, които очакваме едно служебно правителство да свърши, са - да организира честни избори, да разкрие истината за състоянието на държавата – на публичния сектор, на бюджета, на държавните предприятия, на социалната сфера, за да се знае наследството на това правителство, да предприеме спешни мерки за социално успокояване в държавата. Затoва ще оценяваме дейността на служебния кабинет всеки ден.

Волен Сидеров: Райков работи за чужди интереси

Марин Райков работи за чужди интереси, смята лидерът на Атака Волен Сидеров, цитиран от БТА. Той счита, че избранията за служебен премиер е виновен за либийския случай, както и че е спирал темата за арменскя геноцид да бъде обсъдена в Народното събрание. 

"Освен един актьор, който играе в сериал, не видях друго познато лице в служебното правителство", коментира още Сидеров и допълни: "Явно Росен Плевнелиев е събрал хора от администрацията по етажите и е съставил кабинет и даже не представи министрите по име".

Амбициите, които бяха наредени зад това правителство, звучаха като за правителство, което ще управлява 8 години, а не два месеца, смята още лидерът на Атака. Той обяви, че ако тези неща не бъдат свършени, ще поиска оставката на Росен Плевнелиев. 

РЗС ще анализира действията на служебните министри

Партията „Ред, законност, справедливост” (РЗС) ще направи анализ на дейността на всеки един от новите министри и тогава ще даде обективна оценка на състава, заяви председателят на РЗС Яне Янев. „Ще видим състава, ще оценим експертния и административния капацитет, ще анализираме дейността на този състав персонално и тогава ще дадем обективна оценка”, заяви Янев.

ДПС: Има връзка между Борисов и служебния премиер

Министър-председателят и още трима министри са били членове на политически кабинети на правителството на Бойко Борисов, защото той лично ги е назначил, заяви председателят на Движението за права и свободи (ДПС) Лютви Местан. Върху служебния кабинет като персонален състав на министрите тегнат и ще тегнат съмненията за партийна ангажираност, допълни той. 

Според Местан при представянето на състава на служебния кабинет, президентът е заявил, че не е гледал партийната принадлежност на министрите. „А трябваше, защото основното очакване от президента беше именно да предложи състав на служебния кабинет, върху който да не тегнат съмнения за партийна ангажираност на министрите”, подчерта Лютви Местан.

"Всичко ни кара да мислим, че служебния кабинет е кабинет на зам.-министри на Бойко Борисов", каза още Лютви Местан.

Ивайло Калфин, евродепутат: Президентът ни предложи втори кабинет на ГЕРБ

Премиерът и двамата му заместници бяха заместник-министри в правителството на ГЕРБ.  С това се слага и край на мита за експертен кабинет. Аналогиите с правителството на Марио Монти са напълно неуместни. По-скоро сме свидетели на второ правителство на ГЕРБ, е позицията на европейския депутат Ивайло Калфин, изпратена от пресофиса му.

Според него най-важната задача на служебното правителство е да подготви провеждането на честни и добре организирани избори.

Последна актуализация: 09:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
vova4ka
преди 11 години
Красимир Велчев, председател на парламентарната група на ГЕРБ: Служебният кабинет да запази финансовата дисциплинаЕдно си баба знае, едно си баба пее. Те затова ги смъкнаха, защото с тези икономии ни * майката, а той пак финансова дисциплина, та финансова дисциплина. Набий си го в тъпата глава, че като не си плащаш задълженията към бизнеса и измисляш нови данъци и така изкуствено заличаваш дефицита, това няма да се отрази добре на вече ритащия бизнес и още по-малко на работещите. Ако става въпрос Люксембург имат много голям дълг, но знаеш ли кога ще ги стигнем - като си видим ушите без огледало.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
Калин от БНБ е там защото той е един от хората, които до смърт ще защитават валутният борд и няма лесно да се продадат.Знам го от сигурен източник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 6
Internet
преди 11 години
Да живее правителството на Цветелина Бориславова и на Иво Прокопиев, съставено под юргана от другарката ПлевнелиеваСамо не знам какво прави Калин от БНБ в него((((
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
LuckyYou
преди 11 години
Министърката на вътрешните работи е 100% човек на Цветанов, 150% даже. Знам го от сигурен източник!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още