IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отзвукът във Facebook за оставката на Борисов - от Осанна до Разпни го

Организират се протести и групи в подкрепа и срещу премиера в оставка и управлението

20:40 | 20.02.13 г. 2
Отзвукът във Facebook за оставката на Борисов - от Осанна до Разпни го

Правителството на страната подаде оставка. Бойко Борисов напуска премиерското кресло. Едни ликуват, други са ядосани. Трети са крайно объркани.

Във Facebook започнаха да се организират протести в защита на премиера, никнат групи, които за минути събират стотици потребители. Споделят се колажи, снимки, фрази.

Над 100 души се събраха на спонтанен протест пред Народното събрание в подкрепа на министър-председателя.

В една от най-масовите групи в подкрепа на Борисов - „Протест в Подкрепа на Бойко Борисов“, вече има над 24 000 привърженици на премиера в оставка. Мотото на групата е: „Ако правителството на Борисов напусне, само Бог може да спаси България.“

Прави впечатление, че голяма част от коментарите на хората не са свързани толкова с положително отношение към управлението на ГЕРБ, а по-скоро с това, което ще дойде след оставката. „Вчера България плачеше за Левски! Днес има повод отново да го направи и не защото Борисов си отива, а защото вече няма шанс!", гласи един от статусите на администратора на групата.

„Г-н Борисов, не подавайте оставка! Ние не искаме вашата оставка, а да се преборите с този проблем , защото ако подадете оставка, държавата ни отива в ръцете на тройната коалиция, които са знаели какво ще стане, като са сключвали тези договори и сега се наслаждават на положението, в което се намира България!" – пише в друг подобен статус.

На официалната страницата на Борисов в социалната мрежа атмосферата също е апокалиптична. „Г-н Борисов, с голямо съжаление научихме новината за вашата оставка. Като ваш избирател, както и много други здравомислещи българи ви казваме, че не Ви я приемаме“,

„България ви обича и иска да сте с нас в тази толкова трудна битка за българския народ!“ „Г-н Борисов, аз не искам да подавате оставка! Пак ще гласувам за Вас и вашия екип!“ - са само малка част от изявленията на хората.

Разбира се, някои са на съвсем другия полюс: „Жалки сте! Овце! ... тъжна история. Бедните тръгнали да съжаляват грабителя! Малко ви е това, което се случва в страната!“, упреква една от потребителките изявленията на жалещите Борисов. А друг потребител допълва: „Съд и затвор за Борисов!“

Още новини за политическата обстановка в страната четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 10 rate down comment 1
george_tn
преди 11 години
според мен за ГЕРБ нещата се наредиха по възможно най благоприятния начин. Само си представете как щяха да отнесат недоволството на изборите ако нямаше протести. Така че не мислете ББ и ГЕРБ те ще влязат възможно най - чисти в парламента.@1 иначе си прав за маскарите и монополите, но смятам, че въпреки липсата на светлина, протеста поне ни движи в тунела.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 5
tonitov
преди 11 години
Най-малките маскари бяха принудени да подадат оставка от най-големите нагли маскари БСП и ДПС- ДС протежета, като напуснаха парламента. Монополите си отдъхнаха, покровителите им се надяват да спечелят за ШЕСТИ път властта и Прехода да продължава, и никаква светлината в тунела.Честито "успяхме"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още