IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Българска телекомуникационна компания АД

Извънредно общо събрание на акционерите

09:00 | 23.09.08 г.
Автор - снимка
Създател
Българска телекомуникационна компания АД

В БФБ-София АД са постъпили материали за провеждане на извънредно ОСА на Българска телекомуникационна компания АД-София /5BT/, както следва:
Българска телекомуникационна компания АД-София /5BT/ свиква извънредно ОСА на 23.09.2008 год. от 09.00 ч. в гр. София, ул. Коста Лулчев 20, Зала 1, при следния дневен ред:
1. Одобряване на вливането на БТК Мобайл ЕООД- София, в БТК. Предложение за решения: ОСА одобрява:
а) вливането на БТК Мобайл ЕООД- София - собственост на БТК ("БТК Мобайл") в БТК ;
б) договор № 23051 от 18 юни 2008 г. за вливане на БТК Мобайл в БТК.
2. Непарични вноски в капитала на едно или повече новоучредени еднолични търговски дружества, собственост на БТК. Предложение за решения: ОСА одобрява:
а) учредяването на едно или повече еднолични търговски дружества, собственост на БТК;
б) прехвърлянето от БТК на недвижима собственост на обща пазарна стойност в размер до 281,566,451 Евро чрез непарични вноски в капитала на новоучредените еднолични търговски дружества по буква “а” по-горе, като броя, начина на учредяване, наименованието и вида на едноличните търговски дружества, размера на техния капитал, както и броя, размера и сроковете за извършване на отделните непарични вноски във всяко едно от тези новоучредени дружества бъдат определяни от дружеството.
Договорът за вливане е подписан между БТК и БТК Мобайл на 18 юни 2008 г. в изпълнение на решение на управителният съвет на БТК от 18 юни 2008 г.
Договорът за вливане е изготвен при спазване на предвидената в член 262е, алинея 1 от Търговския закон форма на действителност при спазване на всички изисквания към неговото съдържание, посочени в член 262ж, алинея 2 от Търговския закон. Договорът за вливане подлежи на одобрение от заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност” в съответствие с член 124, алинея 1 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа.
Поради спецификите на предвижданото вливане не е предвидено съотношение на замяна. Причините за това са следните:
БТК е едноличен собственик на капитала на БТК Мобайл и притежава 100% от дяловете на преобразуващото се дружество;
- Член 263т, алинея 3, изречение 3 във връзка с изречения 1 и 2 от Търговския закон регламентират, че при вливане на еднолично търговско дружество в едноличния собственик на неговия капитал не се определя и проверява съотношение на замяна;
- Търговският закон изисква да бъде направено увеличение на капитала на приемащото дружество, само ако е необходимо то да издава нови акции;
- Тъй като вливането няма да доведе до увеличаване броя на акционерите в приемащото дружество (БТК) или до промяна в съотношението на акциите, които те притежават в него, няма да е необходимо приемащото дружество да емитира нови акции, а поради това няма и задължение за увеличаване на капитала;
- Член 261б, алинея 3 и член 262у, алинея 3 от Търговския закон въвеждат забрани за придобиване на акции и увеличаване на капитала на приемащото дружество (БТК) в случаите, когато то притежава акции (дялове) в преобразуващото се дружество (БТК Мобайл).
Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 09.09.2008 год.
Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 05.09.2008 год.
 

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още