IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенция за приватизация

Търг с явно наддаване за 100% от НИТИ Казанлък, допуска се плащане с компенсаторни инструменти за 50% от цената

11:00 | 16.06.08 г.
Агенция за приватизация
На основание чл. 1, ал. 2, т. 1, чл. 3, ал. 1, чл. 4, ал. 1 и чл. 32, ал. 1, т. 2 ЗПСК, чл. 2, ал. 1, т. 1, чл. 3, ал. 1, т. 1, чл. 5 и чл. 6, ал. 1 от Наредбата за търговете и конкурсите и в съответствие с протоколно решение № 12001 от 26.II.2008 г. на изпълнителния съвет Агенцията за приватизация реши:

1. Продажбата на 690 392 поименни акции, представляващи 100 % от капитала на "Нити" - ЕАД, Казанлък (наричано по-нататък "дружеството"), да се извърши чрез публичен търг с явно наддаване.

2. Търгът ще се проведе при следните условия:

2.1. Начална тръжна цена - 6 100 000 лв., която се оферира в левове и се заплаща съгласно изискванията, съдържащи се в тръжната документация.

2.2. Стъпка на наддаване - 200 000 лв.

2.3. Депозитът за участие е парична вноска 1 500 000 лв., която се превежда по банковата сметка на Агенцията за приватизация, посочена в тръжната документация, най-късно до изтичане на срока за подаване на предложения.

2.4. Тръжната документация се закупува в Агенцията за приватизация, София, ул. Аксаков 29, стая 411. Цената на тръжната документация е 2000 лв. и се заплаща в касата на агенцията преди получаване на документацията. При получаване на тръжната документация представителят на съответния кандидат следва да представи документ за самоличност и документ за актуално съдебно състояние на юридическото лице, което представлява, а в случаите на упълномощаване - и пълномощно в писмена форма. Документите по предходното изречение, които са съставени на език, различен от българския, следва да бъдат придружени с превод на български език.

2.5. Срок за закупуване на тръжна документация - до 25-ия ден, считано от датата на обнародване на решението в "Държавен вестник".

2.6. Посещения и огледи на дружеството могат да се извършват всеки работен ден до началния час на провеждане на търга след закупуване на тръжната документация и представяне на удостоверение за право на извършване на оглед, издадено от Агенцията за приватизация. Удостоверение за право на извършване на посещения и огледи на дружеството ще бъде издадено само на лицата, получили разрешение за достъп до класифицирана информация и/или удостоверение за сигурност или потвърждение, съгласно глави пета и шеста от Закона за защита на класифицираната информация и глави шеста и седма от Правилника за прилагане на Закона за защита на класифицираната информация.

2.7. Срок за подаване на предложения за участие в търга - до 11 ч. българско време на 90-ия ден, считано от датата на обнародване на решението в "Държавен вестник". Предложенията се подават в стая 209 на Агенцията за приватизация. До участие в търга се допускат само лицата, получили разрешение за достъп до класифицирана информация и/или удостоверение за сигурност или потвърждение, съгласно глави пета и шеста от Закона за защита на класифицираната информация и глави шеста и седма от Правилника за прилагане на Закона за защита на класифицираната информация.

Краен срок за документацията:          14 Април 2008

Дата за провеждане на търга:           16 Юни 2008

2.8. Не се допускат до участие в търга консорциуми, учредени под формата на граждански дружества и офшорни дружества.

2.9. Търгът ще се проведе на 90-ия ден, считано от датата на обнародване на решението в "Държавен вестник", в 11 ч. българско време, в сградата на Агенцията за приватизация.

3. Утвърждава тръжната документация и проекта на договор за приватизационна продажба на 690 392 поименни акции, представляващи 100 % от капитала на "Нити" - ЕАД, Казанлък.

Допуска се плащане с компенсаторни инструменти за 50% от цената.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още