IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриален холдинг България

Последна дата за покупка на акции, даващи право на участие в увеличението на капитала

13:00 | 10.09.07 г.
Индустриален холдинг България
 На проведено извънредно ОСА от 29.08.2007 год. на Индустриален Холдинг България АД-София /IHLBL/ са взети следните решения:
- Промени в органите на управление на дружеството:
Освобождава от длъжност Константин Кузмов Зографов, поради изтичане на мандата му;
Избира Константин Кузмов Зографов за още един мандат;
- Промени в устава на дружеството;
- ОСА увеличава капитала на Дружеството от 26 254 040 лева на до 43 756 733 лева, чрез издаване на до 17 502 693 броя нови обикновени безналични акции с право на глас с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 2.40 лева.
Капиталът се увеличава по реда и при условията на чл.192, ал. 1, предл. първо, чл.194, ал. 1 от Търговския закон, чл.112 и сл. от ЗППЦК.
На основание чл.112б, ал. 2 ЗППЦК право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 14 дни след датата на решението на общото събрание за увеличаване на капитала.
Срещу всяка съществуваща към края на посочения срок акция се издава едно право. Всеки 3 права  дават възможност за записване на 2 нови акции по емисионна стойност 2.40 лева всяка.
Всяко лице може да запише такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права умножен по 2/3.
Капиталът на Дружеството ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 15 000 000 акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност от 2.40 лева всяка една, в който случай капиталът на Дружеството ще бъде увеличен само със стойността на записаните акции. Не е възможно отклонение над горната граница на заявения за набиране капитал.
ОСА определя инвестиционен посредник Първа финансова брокерска къща ООД, който да обслужва увеличаването на капитала на Индустриален Холдинг България АД-София.
ОСА овластява Управителния съвет на Дружеството да взема решения относно конкретизиране на условията и процедурата по увеличаването на капитала; да изготви проспекта за публично предлагане на акции; да сключи договора с определения инвестиционен посредник и да извърши всички други необходими правни и фактически действия във връзка с изпълнението на решението за увеличаване на капитала;
Правото да участват в увеличението на капитала имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери на 14-ят ден след деня на ОСА, или към 12.09.2007 год.
Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да участва в увеличението на копитала, е 10.09.2007 год.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още