IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Със Speedy CEE Economy пратките за Централна и Източна Европа са достъпни за всички

„Спиди“ подкрепя сегашните и бъдещите си клиенти, като още през 2020 г. им предложи доставки в осем източноевропейски страни

13:57 | 26.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Със Speedy CEE Economy пратките за Централна и Източна Европа са достъпни за всички

Ефектите от пандемията с коронавирус върху икономиката са многопосочни. Един от тях е свързан с преориентирането на покупките от традиционните магазини към онлайн поръчките от уюта на собствения дом. Логистичните компании трябва да доставят нарастващ брой стоки, купени по интернет. Разшири се и географията на предпочитаните от купувачите магазини. Днес спокойно може да се каже, че трансграничното онлайн пазаруване е част от “новото нормално”.

2020 г. беше година на големи промени както за обществото като цяло, така и за почти всички сфери на живота.

Към въздействието на пандемията от COVID-19 върху процесите в интернет търговията трябва обаче да се добавят и специфичните навици на т.нар. милениали (хората, родени през 90-те години на миналия век). Те станаха основните двигатели на глобалния подем на електронната търговия, защото за първи път на пазара навлиза поколение, което пазарува основно онлайн.

От друга страна, глобализацията и в онлайн търговията неимоверно разширява хоризонта на развитие и улеснява растежа на бизнеса. Тя обаче означава, че електронните магазини трябва да си партнират с куриерските фирми, за да доставят продуктите си не само вътре в страната, но и за международни доставки.

Така променящите се нужди на пазара, динамиката на световната икономика и използването на технологиите призоваха и логистичния пазар да отговори с промени, за да създаде нови възможности. Една от нуждите на пазара беше търсенето на по-бързи и по-достъпни международни решения за доставка не само в традиционния B2B сегмент, но и на типичните B2C куриерски пратки.

По данни на statista.com през 2020 г. глобалният обем на пратките възлиза на над 131 млрд. колети в тегловия диапазон до 31,5 кг. Нещо повече - прогнозите са за ускоряване на ръста и броят на пратките през 2026 г. да стигне 266 млрд. пратки.

Ръст бележат и обемите на доставки в страните от Източна Европа. Проучване от 2021 г. на apex-insight показва, че куриерският пазар за 2020 г. в 13 източноевропейски страни е над 6 млрд. евро. Общите онлайн продажби на дребно в Източна Европа достигат 29 млрд. евро през 2020 г., половината от тях са в Полша. Другите големи пазари за търговия на дребно в интернет са Чехия, Унгария и Румъния.

Тази тенденция носи ясни ползи за клиентите, които печелят от достъпа си до повечето възможности. Онлайн магазините също могат да се възползват от по-големия брой потенциални клиенти и възможността за продажби на чужди пазари, като използват бързи, изгодни и сигурни доставки.

В България „Спиди“, най-голямата куриерска компания на пазара с дял от над 25%, подкрепя сегашните и бъдещите си клиенти, като още през 2020 г. им предложи услугата Speedy CEE Economy, насочена към доставки в осем източноевропейски страни с впечатляващото общо близо 100-милионно население - Румъния, Гърция, Унгария, Хърватия, Словения, Словакия, Чехия и Полша.

Услугата е удобна и полезна както за развиващите се онлайн търговци и собственици на по-малък бизнес, така и за утвърдените вече компании в бранша в България. Освен удобството на най-развитата IT инфраструктура на куриерския пазар у нас, “Спиди” предлага на клиентите си и много добри цени за пратките им за Централна и Източна Европа. Малка пратка от България до Румъния струва 6,95 (с ДДС), до Гърция - 8,69 лв., като според това откъде се взима или докъде се доставя пратката има възможност и за допълнителни отстъпки. 

Специално за онлайн магазините е предвидена допълнителна опция “Наложен платеж”, който остава един от предпочитаните начини за плащане в региона. Тъй като за доброто клиентско изживяване на купувачите е важно и времето за доставка, от “Спиди” предлагат и най-добрите транзитни времена за сухопътна доставка.

Специално разработена в подкрепа на бизнеса, Speedy CEE Economy е удобна и на изключително изгодни ценови нива услуга за онлайн магазините и малкия бизнес. Едно е сигурно - съвременните компании ще продължат и занапред да имат допълнителна нужда от сигурна доставка по целия свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Специални предложения виж още

Коментари

Финанси виж още